A licitació les obres per ampliar la depuradora de la Pobla de Mafumet

    L'actuació permetrà gairebé triplicar la capacitat de tractament de la planta

    L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació l’execució de les obres per ampliar i millorar les instal·lacions de la depuradora de la Pobla de Mafumet, al Tarragonès. Es disposa fins al 21 de novembre per presentar les ofertes per al projecte, amb un pressupost de 2,8 milions d’euros. L’actuació servirà per adequar la instal·lació a les necessitats de sanejament actuals i futures, gairebé triplicant la capacitat actual, dels 1.000 m³/dia actuals als 2.700 m³/dia. Els treballs consistiran a ampliar el pretractament, el reactor biològic amb reducció de nutrients, habilitar un nou espessidor de fangs i ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga.
    Un cop s’hagi adjudicat i signat el contracte, es disposarà d’un termini d’un any per executar les obres. Durant aquest període, es garantirà que la planta existent continuï amb el seu normal funcionament.

    La depuradora de la Pobla de Mafumet es va posar en servei el 2005, amb una capacitat per tractar 1.000 m³/dia. Els treballs per ampliar la planta es fan a causa del creixement urbanístic dels municipis dels quals tracta les aigües residuals, la Pobla de Mafumet, el Morell i Vilallonga del Camp.