Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Tres famílies denuncien un monitor d’una escola d’educació especial de Barcelona per abusos sexuals

Avatar photo

L'educador ha estat apartat del centre, seguint els protocols

Tres famílies han denunciat un monitor d’una escola d’educació especial de Barcelona per presumptes abusos sexuals, segons ha avançat aquest dimarts ‘El Periódico’ i han confirmat els Mossos d’Esquadra. Els fets es van denunciar aquest dilluns a la comissaria de les Corts i el centre també va presentar denúncia, segons ha explicat la seva directora, María José Pujol Rojo, que ha expressat que professionals i famílies estan “consternats” davant aquesta situació. Els Mossos han estat contrastant aquest dimarts la informació aportada pels denunciants i prenent declaració a possibles testimonis del centre, segons ha informat la policia catalana. El Consorci d’Educació de Barcelona s’ha reunit aquest dimarts al matí amb la direcció del centre per conèixer els fets i oferir-los assessorament, segons ha informat l’autoritat educativa. El monitor ha estat apartat de l’escola, seguint els protocols d’abusos sexuals.

En un comunicat, el centre d’educació especial Taiga, a Vallvidrera, detalla que aquest dilluns, seguint el Protocol de maltractament i abusos sexuals, la direcció i tres famílies d’alumnes van denunciar als Mossos d’Esquadra i a la Fiscalia un monitor de suport per presumptes abusos sexuals.

Aquest educador és el responsable de l’entitat esportiva que ofereix servei en horari no lectiu als alumnes d’aquest centre i també és ajudant de classe. La directora, Maria José Pujol Rojo, ha assenyalat aquest dimarts davant els periodistes que els fets denunciats haurien tingut lloc en el marc de l’activitat del club, quan els alumnes haurien sortit de l’escola.

El centre explica que va rebre una primera notificació per part d’un entrenador de futbol sobre les sospites d’abusos sexuals a un dels alumnes per part del responsable de l’entitat esportiva. De seguida i de forma personal, l’escola va parlar amb l’alumne i, en veure que s’haurien pogut cometre abusos, van contactar amb la família i van buscar algun altre alumne del mateix perfil per si també n’hauria pogut patir, ha explicat la directora. Els alumnes, amb discapacitat intel·lectual, van relatar la seva relació amb el presumpte abusador durant una estada de l’entitat esportiva.

Pujol Rojo ha assenyalat que l’escola va activar de seguida tots els protocols i van contractar un advocat per presentar la denúncia. Aquest mateix dilluns la direcció del centre va informar dels fets el Consorci d’Educació de Barcelona, la inspecció educativa, la Fiscalia i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). El centre ha apartat l’educador de l’activitat lectiva i el seu advocat ha demanat una ordre d’allunyament de l’escola i dels alumnes. La direcció de Taiga s’ha reunit amb el Consorci i la inspecció, així com amb les famílies.

“Ens hem demanat perdó mútuament”
Després de reunir-se amb pares i mares a l’escola per donar-los tota la informació disponible i posar-s’hi a disposició, Maria José Pujol Rojo ha expressat que tant els professionals de l’escola com les famílies estaven “desolats” i “consternats” pels fets. “Ens hem demanat perdó mútuament per no haver-nos donat compte, ni pares ni nosaltres mateixos, del que podia passar”, ha afirmat Pujol Rojo davant els mitjans de comunicació.

La directora ha descrit el presumpte abusador com un educador “molt popular” i “molt sociable”, “una persona aparentment normal”. “Mai havíem tingut un cas semblant”, ha assenyalat la responsable i fundadora del centre, que ha afegit: “Deixar treballar els Mossos i tornar una mica a la normalitat dins la nostra escola és l’únic que desitgem; ens costarà, perquè estem impactats”.

Les famílies donen ple suport a l’escola
La presidenta de l’AMPA, Àngels Escorsell, ha assegurat que els pares i mares confien “cent per cent en l’equip directiu” de l’escola i els ha traslladat tot el seu suport. “Són els que són capaços de parlar amb els nens i d’esbrinar del que hi ha de cert i treure’ls trauma si realment ha estat així”, ha afirmat Escorsell a la sortida de la reunió. La presidenta de l’AMPA s’ha mostrat confiada també en els Mossos d’Esquadra i la investigació que duran a terme.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El camp de futbol de Calafell a punt per als Jocs Mediterranis 2018

Notícia següent

Girona tornarà a oferir espais d’estudi nocturn per preparar la selectivitat

Notícies relacionades