Uns 900.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana en l’operació sortida de Setmana Santa

  Alguns eixos de la xarxa viària principal com l’AP-7, l’A-2, la C-16 i la N-340 podran registrar retencions en hores punta durant els desplaçaments

  Uns 900.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les dues fases de l’operació sortida de Setmana Santa, que comença aquest divendres a la tarda i s’allargarà fins el dilluns de Pasqua, 2 d’abril. Segons el Servei Català de Trànsit, prop de mig milió de vehicles sortiran fins aquest dissabte al migdia, mentre que entre el migdia de Dijous Sant i el migdia de Divendres Sant es mobilitzaran uns 400.000 vehicles més, unes xifres molt similars a les de l’any passat. L’operació retorn serà entre el migdia del Diumenge de Pasqua i la mitjanit del Dilluns de Pasqua, quan es preveu que retornin uns 625.000 vehicles a l’àrea de Barcelona.
  El Servei Català de Trànsit subratlla que la Setmana Santa es tracta d’un dels períodes festius que registra més complicacions viàries de tot l’any i també remarca que és una operació especial de transició entre la mobilitat d’hivern i la d’estiu i el primer període de vacances de l’any d’escoles i universitats. Així mateix, la sortida i el retorn d’aquest període festiu estaran condicionats per les previsions meteorològiques.

  Les darreres nevades mantindran les estacions d’esquí obertes, de manera que les destinacions de muntanya registraran una gran afluència. També es preveu que hi hagi un nombre elevat de desplaçaments cap a destinacions de segones residències i zones de platja, com la Costa Daurada i la Costa Brava, i per tant els eixos viaris costaners poden registrar problemes de trànsit.

  En general, els eixos de la xarxa viària principal com l’AP-7, l’A-2, la C-16 i la N-340 podran registrar retencions en hores punta durant els desplaçaments.

  Segons ha indicat el Servei català de Trànsit, un total de 1.765 agents dels Mossos d’Esquadra treballaran per garantir la seguretat a les carreteres durant la segona fase de Setmana Santa. La policia preveu dur a terme 1.529 controls preventius a tota la xarxa viària del país.