32 càmeres de videovigilància al port de Sant Carles de la Ràpita per reforçar la seguretat

  L’Administració portuària ha substituït les càmeres de videovigilància analògiques per 32 nous dispositius amb fibra òptica per tal de reforçar les mesures de seguretat al port de la Ràpita

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  L’empresa pública Ports de la Generalitat ha substituït al port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) les càmeres de videovigilància analògiques per dispositius de darrera generació. Les 32 càmeres instal·lades, el doble de les que hi havia abans per tal d’arribar a gran part de la zona portuària, tenen una funció dissuasiva i de control per tal de vetllar per la seguretat de les instal·lacions i els béns i garantir la integritat de les persones, sense interferir en l’operativa habitual del port. El subministrament d’aquests dispositius, inclòs en el Pla d’inversions 2018 de Ports de la Generalitat, ha tingut un cost de 80.000 euros.
  Les noves càmeres de videovigilància amb fibra òptica s’han distribuït per la zona comercial, la zona de pesca, la nàutica popular, el moll de ribera, els molls de Montsià i Saliner, els accessos al port, els vials i les zones de passeig. La nova tecnologia permetrà obtenir imatges amb continuïtat de major qualitat i de manera ràpida, donant major cobertura a la instal·lació portuària.
  L’impuls de la integració del port a la vila, la millora dels accessos amb el municipi i les noves zones de passeig per als ciutadans necessiten un reforç de la seguretat passiva per dissuadir els comportaments delictius i incívics dins les instal·lacions portuàries. En aquest sentit, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha destacat que “cada embarcació és una empresa i l’Administració portuària ha d’encaixar el port amb el teixit urbà de la Ràpita, però també ha de vetllar per les persones, les instal·lacions i els béns”.
  Aquesta actuació s’emmarca en la política de qualitat que l’Administració portuària du a terme, vetllant per una millora contínua de les instal·lacions portuàries gestionades arreu del litoral català.