27 municipis de les Terres de l’Ebre són declarats zona afectada pel temporal

  El Consell de Ministres ha arribat a aquest acord aquest divendres, 2 de novembre

  Imatge aèria dels Bombers de la inundació a la C-12 a Vinallop, el 20 d'octubre del 2018.

  El Consell de ministres d’avui 2 de novembre de 2018 ha declarat la província de Tarragona com a zona afectada greument pels temporals dels passats dies 18 i 19 d’octubre. Pel que fa a la nostra província, els municipis implicats son 27 de les Terres de l’Ebre: Alcanar, l’Aldea, Aldover, Alfara de Carles, Ametlla de Mar, l’Ampolla, Amposta, Batea, Benifallet, Bot, Deltebre, Freginals, Godall, Horta de Sant Joan, La galera, La Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Paüls, Roquetes, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja,
  Santa Bàrbara, Tivenys, Tortosa, Ulldecona, y Vinebre.

  La subdelegació del Govern a Tarragona va transmetre al Govern d’Espanya la valoració dels danys ocorreguts principalment a infraestructures, equipaments i instal·lacions de tots aquests municipis. El consell de Ministres, un cop delimitada aquesta zona, entre altres d’Espanya, avui ha adoptat les mesures adients en compliment de l’article 24 de la llei 17/2015 de 9 de juliol, del Sistema Nacional de Protecció Civil, pel que fa a ajudes destinades a pal·liar danys personals, materials en habitacles, establiments industrials, mercantils, agraris, marítims pesquers, turístics i altres serveis. També s’inclouen danys a persones físiques o jurídiques que hagin realitzat prestacions personals o de bens, i règim d’ajuts a corporacions locals; danys en infraestructures municipals i xarxa viària, actuacions de restauració ambiental, en el domini públic marítim terrestre, i demés infraestructures públiques. A més, s’adoptaran mesures laborals i de Seguretat Social.

  Davant d’aquestes mesures, el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté vol manifestar la seva satisfacció personal i institucional per l’acord del Consell de Ministres que s’ha adoptat avui. I reitera, als Ajuntaments, la disponibilitat de la Subdelegació del Govern a Tarragona per a la gestió d’aquesta situació excepcional.