25 anys de l’última riuada del Francolí

  Demà dimecres 9 d’octubre se celebrarà una taula rodona al Teatret del Serrallo

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’any 1994 el riu Francolí, contretament el 10 d’octubre, es va desbordar a conseqüència dels aiguats ocorreguts el dia anterior i la mateixa matinada, i va inundar la part baixa de Tarragona, el polígon industrial i les instal·lacions portuàries.

  Des de l’Arxiu del Port de Tarragona i el Servei de Publicacions del Port de Tarragona s’ha organitzat per a demà, dimecres 9 d’octubre a les 19.30 h al Teatret del Serrallo, una taula rodona amb el títol “25 anys de l’última riuada” que commemorarà aquest fet excepcional d’ara fa un quart de segle.

  L’acte serà conduït pel periodista Ricard Lahoz i hi participaran: Jordi Blay, geògraf i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Enric Aguilar, climatòleg i professor de la URV i Llorenç Amat, enginyer del Port de Tarragona. A banda, s’espera l’assistència i participació de representants del Port, de les associacions de veïns i de tarragonins i tarragonines que van viure en primera persona els efectes de la riuada.

  Durant l’acte es presentarà un petit llibret sobre els 25 anys de la riuada del 1994, que encetarà la nova col·lecció del Servei de Publicacions del Port de Tarragona «Petit Format», el contingut del qual va a càrrec de Ricard Lahoz.