100% de seguiment a la primera vaga general de la petroquímica de Tarragona

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Piquet informatiu al polígon nord tallant el trànsit a la T-750. ACN

    CCOO ha assegurat que el seguiment en la vaga convocada a la petroquímica de Tarragona per aquest dimecres, en la qual uns 11.000 treballadors estan cridats, és del 100%. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que a les set del matí “la vaga ja es pot considerar històrica” i ha destacat que no s’han produït incidències destacables i que els serveis mínims han entrat a treballar amb normalitat.

    Aquesta és la primera vaga general de la història de la petroquímica i se celebra sota el lema ‘Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat!”. L’aturada, convocada per CCOO i UGT, arriba després de l’explosió a l’empresa Iqoxe, el passat 14 de gener, que va deixar tres víctimes mortals. El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i el secretari del mateix sindicat d’Indústria estatal, Agustín Martín, participen des de primera hora en diversos piquets informatius, juntament amb altres companys.

    La vaga ha començat a dos quarts de cinc de la matinada i durarà 24 hores. A les set de la tarda hi ha prevista una manifestació pel centre de Tarragona oberta a la ciutadania. Començarà a la plaça Imperial Tarraco i davant la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), i acabarà davant la delegació del Govern sota el lema ‘Volem seguretat, informació i coordinació’.