10.000 nens i nenes escriuen contes sobre el confinament al Premi Pilarín Bayés

L’Obra Social de Sant Joan de Déu i l’Editorial Mediterrània fan públic el veredicte d’una de les edicions amb més participació del Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes

Pilarín Bayés celebra per partida doble aquest 2021 els seus 80 anys i la majoria d’edat del Premi que porta el seu nom i que arriba a la seva 18a edició. Aquest any, el col·legi reusenc La Presentació ha rebut dos premis, un per Cicle Inicial i un altre per Cicle Superior.

La temàtica de l’edició 2021 ha estat “contes del confinament”, donant resposta a allò que més han sentit a parlar els infants els últims mesos, proposant així que reflexionin en forma de conte entorn allò que tant ha impactat la seva vida quotidiana. Aquest any s’han presentat al Premi gairebé 1.200 contes escrits des de 165 escoles d’arreu de Catalunya dividits en les categories de: cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior, i educació especial. Així, hi han participat 9.985 infants, superant amb escreix els 6.900 de l’edició anterior.

Contes que ens parlen dels mesos de confinament des de diferents perspectives però en general posant en valor la solidaritat i l’excepcionalitat del moment.17 històries han estat escollides pel Jurat del Premi, que l’Editorial Mediterrània publicarà en un llibre recull, il·lustrades per Pilarín Bayés, i que s’enviarà als nens i nenes autors dels contes guanyadors: “Un pastís accidentat” i “No entenc què passa!”.

Des de l’any passat s’inclou un jurat infantilformat per dos infants que s’afegeixen al jurat habitual, donant espai a la canalla a expressar la seva opinió en tot allò que els afecta i a veure com aquesta opinió és atesa, com s’apunta a la Declaració dels Drets dels Infants. Formen part del jurat ja existent, que està format per Pilarín Bayés, Diana Casellas, Víctor Cucurull, Mònica Estruch, Eduard Fornés, Alegria Julià, Gonçal Luna, Eduard Marcet, Laura Mateu, Meritxell Margarit, Noemí Pes, Susana Peix, i Núria Càrcamo.