1.500 persones ballen al concert benèfic Mamapop 2017

  Carmen Porcar i Antonio Gilabert, juntament amb la banda de músics i ballarins, han fet un repàs per les cançons més emblemàtiques de les pel·lícules de Hollywood

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Unes 1.500 persones van assistir ahir al vespre, a l’Auditori Municipal Enric Granados, a les dues representacions del Mamapop 2017, el concert espectacle que recapta fons per a la investigació de la variant HER2 del càncer de mama.

  El muntatge musical l’han protagonitzat els cantants Carmen Porcar i Antonio Gilabert, juntament amb 35 músics i ballarins, han fet un repàs per les cançons més emblemàtiques de Hollywood, en un espectacle en què un any més els assistents s’han aixecat de la cadira per cantar i ballar al ritme de la música.

  Aquest any, el Mamapop ha estat dedicat a dos dels ambaixadors que han perdut la vida els darrers mesos a causa d’un càncer: l’economista i empresari lleidatà Juli Vilagrasa i el periodista Carles Capdevila.

  El Mamapop, que aquest any ha arribat a la quarta edició, destina tota la recaptació a la investigació de la variant HER2 del càncer de mama, que es detecta en un 20% dels casos en què es diagnostica la malaltia.

  En aquests moments, la investigació que porta a terme l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) està analitzant la seqüència genètica dels teixits de les pacients afectades per aquesta malaltia.

  L’objectiu és determinar quins gens donen una millor i més ràpida resposta al tractament per poder personalitzar encara més els cicles de quimioteràpia de cadascuna de les dones reduint la toxicitat i l’agressivitat del procés.