VÍDEO: Salva la vida a una noia que s’estava ennuegant amb un tros de carn a Tarragona

Un parell de minuts i una persona que tingui una mínima de noció de maniobres de primers auxilis poden ser claus per una vida. Aquest justament ha estat el cas d’una tarragonina, que s’ha ennuegat amb un tros de carn mentre estava dinant a casa seva amb la seva filla. Sense pensar-s’ho ni un segon i per instint, ha baixat a l’establiment obert que estava més a prop de casa seva per buscar ajuda. Concretament, a una agència immobiliària de Tarragona de sota del seu propi edifici. Els fets han succeït aquest mateix migdia a la ciutat i les càmares de seguretat ho han enregistrat tot.

Tal com es pot visualitzar en el vídeo de manera molt clara, un dels treballadors del negoci li salva la vida a la dona amb la famosa maniobra Heimlich. Segons el treballador, quan la noia va trucar al timbre va fer el possible per entendre el que volia dir-li, que era exactament la frase “M’ofego”. La ràpida reacció d’aquest treballador ha estat clau per la víctima, que veient que s’estava ofegant va marxar de casa per intentar que algú l’ajudes.

Segons la noia ha explicat que creu que va estar prop de 2 minuts sense poder respirar i que, a mesura que passaven els segons, més nerviosa es trobava per la seva vida. “Espero que això serveixi perquè la gent a la qual això passi, que no es quedi a casa i busqui ajuda. Si et quedes a casa, et mors. Si jo m’hagués quedat a casa…”, ha expressat la noia després d’aquesta situació que hauria pogut acabar molt pitjor si no hagués sortit a buscar ajuda fora de casa seva.

La maniobra utilitzada

La maniobra Heimlich és un procediment que s’usa per a ajudar a una persona que s’està asfixiant i que està conscient i incapaç de parlar. La maniobra d’Heimlich expulsa aire dels pulmons de la persona i li provoca tos. La força de la tos podria llavors treure l’objecte de les seves vies respiratòries, com en el cas de la noia tarragonina i el tros de carn.

La importància de la maniobra es centra en la seva correcta realització per així salvar la vida a la persona que s’està ofegant. En primer lloc, s’han de posar els braços al voltant de la cintura de la persona i inclinar-la una mica cap endavant. Llavors, s’ha de fer un puny amb una de les seves mans i col·locar el dit polze del seu puny entre el melic de la persona i la part més baixa de les seves costelles. En aquest pas és important no col·locar el puny sobre les costelles de la persona que s’està ofegant.

Després s’ha de col·locar l’altra mà sobre el puny per, a continuació, pressionar el punt contra l’abdomen de la persona amb una compressió ràpida cap a dintre i cap amunt. És necessari repetir les compressions fins que l’objecte surti i així la persona pugui poder tornar a respirar.