fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

El Teatre Fortuny de Reus estrena un espectacle de producció pròpia per l’Any Ferrater

Avatar photo

L’espectacle titulat “Senzillament Ferrater", que començarà a les 20:30 hores, té una durada de 70 minuts

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus estrenarà el pròxim dia 26 d’abril un espectacle de producció pròpia programat amb motiu de la commemoració de l’Any Ferrater.

El muntatge, titulat “Senzillament Ferrater”, compta amb Francesc Cerro-Ferran com a director escènic i de dramatúrgia; el pianista i compositor Dani Espasa, que ha fet la direcció musical; l’actriu Mar Ulldemolins, que interpretarà els poemes de Ferrater; Marta Mathéu, solista, i Ivó Vinuesa, que hi aportarà la realització audiovisual. També hi prendrà part la formació musical Vespres d’Arnadí. L’espectacle, que començarà a les 20:30, té una durada de 70 minuts.

“Senzillament Ferrater” vol ser un muntatge escènic a l’obra d’una de les figures cabdals de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX. Segons s’ha explicat a la roda de premsa, és un espectacle despullat de tot artifici i filigrana en que el pes de l’acció poètica recaurà en el valor de la paraula dita per l’actriu Mar Ulldemolins, l’emoció de cada nota musical – destil·lada per en Dani Espasa i la soprano Marta Mathéu -, i l’art de la narrativa audiovisual d’Ivó Vinuesa que descriurà el món en que va viure el poeta.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, ha posat en valor la diversitat de propostes que s’han organitzat amb motiu de l’Any Ferrater, des del cicle de creació contemporània Paradigmes, a les diferents presentacions, conferències i rutes que s’han organitzat i per a les quals es compta amb la complicitat d’altres institucions i organitzacions, des de la mateixa Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Sant Cugat, al Centre de Lectura, Òmnium Cultural Baix Camp, el CNL de l’Àrea Miquel Ventura de Reus, l’Institut Gabriel Ferrater o l’associació Gosar Poder.

Amb “Senzillament Ferrater” el Consorci del Teatre Fortuny, format per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, fa una aportació a la commemoració de l’Any Ferrater, amb una aposta dirigida per Francesc Cerro-Ferran que presenta una acurada selecció dels versos de Ferrater, teixint un fil poètic per poder retratar l’univers creat pel poeta reusenc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La demarcació de Tarragona aconsegueix ocupacions del 85% per Setmana Santa

Notícia següent

Agredeix a la seva parella que li recriminava despeses en escurabutxaques

Notícies relacionades