Reus reprendrà dilluns les obres municipals aturades per la crisi del coronavirus

El consistori dona llum verda a la construcció del centre social el Roser

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del Raval Santa Anna. Foto CEDIDA

El comitè d’emergències de l’Ajuntament de Reus ha aixecat aquest dijous la suspensió de les obres públiques municipals, que es mantenien aturades des del 16 de març per la crisi del coronavirus. El consistori inicia un procés de “retorn a la nova normalitat”, segons l’alcalde, Carles Pellicer, i vol contribuir així a l’activitat econòmica i garantir llocs de treball. La represa es materialitzarà dues setmanes més tard de l’autorització decretada pel govern de l’Estat perquè, segons el batlle, han volgut “ampliar la protecció i seguretat dels treballadors”. Així, dilluns es reprendran actuacions que estaven aturades i també en començarà una de nova que tot just s’havia pogut adjudicar: la construcció del centre social el Roser.

Segons ha detallat la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, la represa de l’activitat s’haurà de fer garantint les mesures de prevenció necessàries per evitar contagis i no posar en risc la salut dels treballadors. En aquest sentit, l’Ajuntament traslladarà als directors i als coordinadors de seguretat de les obres que prenguin les mesures necessàries de prevenció i de distanciament fixades.

Les principals obres que començaran dilluns són la construcció del centre social el Roser, amb un pressupost d’1,8 MEUR; la represa de la recuperació i millora del passeig de la Boca de la Mina, amb un pressupost de 2 MEUR; la construcció dels poliesportius lleugers vinculats a les escoles Joan Rebull i Cèlia Artiga, amb un pressupost de 1,2 MEUR cadascun; i inversions de l’empresa Aigües de Reus per un import de 250.000 euros.

D’altra banda, la regidora d’Urbanisme ha indicat que també es reactivaran projectes sorgits dels pressupostos participatius o el manteniment d’edificis municipals. A més, Berasategui ha explicat que, tan bon punt s’aixequi la paralització dels terminis administratius, es licitaran els projectes que hi ha en cartera i es reactivaran les llicències d’obra privada.

Pel que fa a Reus Transport, el govern municipal mantindrà la reducció de freqüències, la limitació de l’aforament al 30%, i les mesures de desinfecció i protecció dels passatgers i conductors com fins ara. Tot i això, per tal d’adaptar-se al “progressiu desconfinament”, l’autobús urbà deixarà de ser gratuït i tornarà a ser de pagament a partir de dilluns.