Dilluns, 15 d'abril de 2024
És notícia

Reus inicia les consultes per construir nou habitatge social a l’antiga Hispània

Avatar photo

La promoció s'emmarca en el projecte de transformació urbana de l'espai, que l'Ajuntament vol definir i impulsar amb la col·laboració de les empreses del sector.

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, ha publicat al perfil del contractant l’inici de consultes preliminars amb l’objectiu de contactar amb les empreses interessades en prendre part en els procediments de licitació per impulsar el projecte que inclou la construcció d’un mínim de 35 habitatges amb protecci&oacut e; oficial a l’antiga Hispània, el solar que actualment ocupa una àrea de zona blava entre la riera d’Aragó, el raval de Sant Pere i el carrer de Josep M. Arnavat i Vilaró. La promoció s’emmarca en el projecte de transformació urbana de l’espai, que l’Ajuntament vol definir i impulsar amb la col·laboració de les empreses del sector.

 

La consulta preliminar té l’objectiu de determinar l’interès del mercat en la promoció, construcció, gestió i explotació d’aquesta tipologia d’habitatges, i en quines condicions. La proposta inicial preveu construir 35 habitatges amb protecció pública i 45 de lliure; destinant el 30% de la superfície residencial a HPO. Les consultes preliminars han de servir també per conèixer l’interès del sector en ampliar la xifra d’habitatge protegit prevista inicialment.

 

Les qüestions a consultar són: El grau de disponibilitat i interès en participar en la licitació del projecte; alternatives a la proposta del projecte; i el plantejament d’altres aportacions que resultin d’interès pel projecte. El termini inicial serà de 60 dies a comptar des de la publicació de l’anunci, el passat dimecres 28 d’octubre.

 

Els participants podran presentar la documentació que considerin convenient per donar resposta a les qüestions plantejades dins d’aquest termini a Reus Mobilitat i Serveis.

 

Pla de Millora Urbana
Reus Mobilitat i Serveis, propietària del solar, està redactant i aviat presentarà a l’Ajuntament el Pla de Millora Urbana de l’àrea per a la seva tramitació. La proposta inclou:

 • Un aparcament subterrani.
 • Un espai reservat a equipaments.
 • Usos comercials
 • Espais lliure en planta baixa.
 • Habitatge lliure
 • Habitatge protegit.

El document ha de preveure l’enllaç del carrer de l’Aigua Nova amb el Raval de Sant Pere i amb el carrer de l’Àngel.

 • Aparcament. El subsòl de tot l’àmbit es destinarà a aparcament públic: la previsió és un pàrquing subterrani de tres plantes, d’aproximadament 400 places, que s’integraria a la xarxa municipal. Els accessos se situen a la riera de Miró i al carrer d’Arnavat i Vilaró.
 • Equipament. En planta baixa, es fa una reserva d’un espai de 1.073m2, destinat a equipament, del qual l’Ajuntament encara està analitzant-ne l’us definitiu.
 • Comerç. També en planta baixa, es reserven 685m2 destinats a locals comercials.
 • Espais lliures. La proposta inicial dibuixa un gran espai lliure de 2.400m2, que s’obre entre el carrer de l’Àngel i la riera d’Aragó, i que el projecte d’urbanització en definirà la configuració definitiva.
 • Habitatge. L’habitatge s’emplaça en les plantes 1a, 2a, 3a i 4a del projecte. El 30% del sostre residencial es destina a habitatge amb protecció oficial. 35 habitatges que s’emplacen a la façana de l’edifici que limita amb el carrer d’Arnavat i Vilaró. L’habitatge lliure representa el 70% del sostre residencial. Preveiem inicialment 45 habitatges, amb façana al gran espai lliure i el carrer de l’Àngel.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El risc de rebrot torna a pujar a Catalunya

Notícia següent

S’anul·len les visites guiades al Castell d’Altafulla de demà i dimarts 3 de novembre

Notícies relacionades