Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Reus aprova el Pla Local de Joventut per afavorir els processos d’emancipació

Avatar photo

Proposa unes línies d'acció que idetifiquen els principals objectius a aconseguir des del municipi en els propers cinc anys

El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres al matí el Pla Local de Joventut que presenta una diagnosi a la ciutat des de la perspectiva juvenil i alhora proposa unes línies d’acció que idetifiquen els principals objectius a aconseguir des del municipi en els propers cinc anys.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat que “hem elaborat aquest pla amb la voluntat que sigui un instrument àgil i, en aquest sentit, modulable a les necessitats de la joventut. Hem tingut en compte les aportacions de totes les àrees i regidories de l’Ajuntament que hi estan implicades, i s’han tingut en compte les opinions dels protagonistes a qui van destinades les accions, els joves, per tal de prendre en consideració què opinen sobre la seva situació concreta, què desitgen per millorar-la i quines creuen que són les actuacions que permetran fer-ho”.

Aquest nou Pla Local de Joventut 2022-2027 esdevé una eina per a la població jove que permet afavorir els processos d’emancipació de les persones joves i fomentar la seva participació en la construcció del seu propi projecte de vida. El document pretén definir, impulsar i coordinar les polítiques de joventut integrals de participació i emancipació a través de quatre eixos estratègics:

– Ens en sortirem

– El futur és aquí

– Ens ho fem

– Així si

Aquests quatre eixos corresponen a quatre conceptes bàsics: els drets de les persones joves, l’empoderament, la participació per a totes i el bé comú i gestió del que és públic.

A banda de definir les principals línies d’acció i de treball per als pròxims 6 anys, aquest pla ja defineix també els reptes de la política de joventut a 10 anys vista. Per determinar les línies d’actuació s’han tingut en compte tres elements:

Una aproximació al context en què viuen els joves que ens permet veure les problemàtiques i dificultats que han d’afrontar.
Una anàlisi de l’acció pública que s’ha realitzat vers ells que permet identificar aquelles actuacions que han estat acertades, que s’han de potenciar, insuficients o inadequades.
I, un recull de la veu dels joves, per saber les seves opinions i tenir en compte què en pensen de la seva situació i quines serien les actuacions que permetrien millorar-la.
Per a l’anàlisi també s’ha tingut en compte la valoració del pla anteriror: el Pla Local de Joventut 2016-2020.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El DTapes per Torredembarra tornarà del 13 al 29 de maig

Notícia següent

Un jove dispara al seu cunyat per venjar a la seva germana

Notícies relacionades