Pedro Muñoz passa a ser el nou cap de la Guàrdia Urbana de Reus

Relleva Ricard Pagès, que ha ocupat el càrrec des del 2013

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Guardia Urbana Reus.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha signat aquest dijous el decret de nomenament del nou cap de la Guàrdia Urbana. El sotsinspector Pedro Muñoz agafa el relleu del també sotsinspector Ricard Pagès, que ha ocupat el càrrec des del 2013. Muñoz, amb 31 anys d’experiència al cos municipal, ha guanyat el concurs d’oposició que s’havia convocat i completarà el procés quan superi el curs d’inspector a l’Escola de Policia de Catalunya. Pellicer s’ha mostrat agraït amb la tasca desenvolupada per Ricard Pagès i ha garantit que amb Muñoz al capdavant el cos se seguirà fonamentant en la prevenció, col·laboració entre cossos de seguretat, pressió policial i proximitat amb la ciutadania.

Pedro Muñoz, de 54 anys, és llicenciat en Dret i va ingressar a la Guàrdia Urbana de Reus el 1990, on fins ara ha ocupat els càrrecs d’agent, caporal, sergent i sotsinspector. “És un honor. Culmina la meva carrera professional al cos de la Guàrdia Urbana”, ha apuntat. També s’ha mostrat agraït a Pagès i ha elogiat la professionalitat de les quasi 200 persones que formen la Guàrdia Urbana de Reus.

Per la seva banda, Pagès ha apuntat que tot i el volum de feina ha dormit “amb tranquil·litat” per la feina feta. “Havia d’entrar per tres telediaris i han estat vuit anys”, ha assenyalat. Durant aquest temps ha dirigit el cos durant les manifestacions de la sentència del procés, els atemptats del 17-A i la pandèmia, entre altres. El sotsinspector seguirà dins el cos.

Finalment, Pellicer s’ha pronunciat “en contra” de la sentència a Pablo Hasel “que limita la llibertat d’expressió”. Alhora ha afegit: “el país on vivim ha de marxar de la constant pressió judicial que hi ha. Hi ha un excés d’actuació judicial en tots els sentits”.