Nova campanya d’adopció i prevenció de l’abandonament d’animals a Reus

Des de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus s’ha posat en marxa una nova campanya contra l’abandonament animal i per fomentar l’adopció coincidint amb el període de vacances per excel·lència i un dels moments més crítics de l’any pel que fa a l’abandonament d’animals domèstics. Aquesta campanya té l’objectiu de continuar incidint en la responsabilitat que comporta la tinença d’una animal domèstic i el manteniment de la tendència positiva pel que fa a les xifres de recuperació d’animals i d’adopcions a la ciutat.

“Volem recordar que un animal no és un objecte, no és un producte ni un caprici. Que quan adquirim un animal cal que fem prèviament una reflexió i que ens cal prendre consciència sobre la responsabilitat que comporta i valorar si realment ens en podem fer càrrec”, ha manifestat Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient.

La nova campanya inclou la difusió d’un vídeo i diversos materials als canals de comunicació de l’Ajuntament.

Xifres positives d’adopció i abandonaments a la baixa

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Animal sense llar, que aquest any s’ha celebrat el 17 d’agost, s’ha volgut fer balanç de la posada en marxa ara fa un any del nou web de Benestar Animal https://www.reus.cat/benestar-animal.

Actualment hi ha disponibilitat d’adopció a la pàgina web de 27 gossos i cap gat. Durant aquest any s’han arribat a tenir en algun moment només 16 gossos i 3 gats disponibles.

Pel que fa a les adopcions, aquest 2021, fins el 30 de juny, s’han adoptat 27 gossos i 1 gat. Des del passat mes d’agost de 2020, quan es va posar en marxa el nou web, s’han adoptat a través del portal un total de 43 gossos i de 3 gats.

Respecte les xifres de recollida d’animals, aquest 2021, fins a 31 de juliol s’han recollit 100 gossos i 9 gats.

L’any 2020, es van fer 66 adopcions (59 gossos i 7 gats) de 206 animals recollits (186 gossos i 20 gats) i la taxa de recuperació, que correspon als animals adoptats més els animals recuperats pels seus amos, va ser del 80,58 %.

Les xifres dels tres darrers anys mostren un augment al 2020 de més del 10% en la taxa de recuperació.