fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

L’audiència pública del procés participatiu sobre la transformació urbanística a Reus

Avatar photo

L'Ajuntament de Reus convoca pel proper dijous 3 de febrer a les 19:30h una Audiència Pública per informar a la ciutadania dels resultats del procés participatiu a l'entorn de la transformació urbanística de la zona del Carrilet.

L’Ajuntament de Reus convoca pel proper dijous 3 de febrer a les 19:30h una Audiència Pública per informar a la ciutadania dels resultats del procés participatiu a l’entorn de la transformació urbanística de la zona del Carrilet. L’acte, que es farà per via telemàtica, estarà presidit per la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, que també té atribuïdes les competències de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals. Per assistir-hi es podrà fer a través d’aquest enllaç: https://zoom.us/webinar/register/WN_bxAkI_04Rke6R7XSqXKIQw
El procés de participació es va iniciar el passat 13 de setembre i es va allargar fins al 26 de desembre, amb l’objectiu de l’Ajuntament d’escoltar l’opinió de la ciutadania en relació al projecte de transformació urbanística en la zona del Carrilet. El procés busca la participació de la ciutadania per detectar necessitats, fer propostes, generar diàleg, debatre col·lectivament i prendre millors decisions. El procés ha generat un debat per recollir propostes que  permetin definir els usos i criteris dels futurs equipaments que s’hi ubicarà. Per a fer-ho, el procés de participació s’estructurarà en 4 fases:
  • Fase 1 (Carrilet): Fase d’obertura, diagnosi, contacte amb el territori i difusió. En aquesta fase s’ha fet difusió del procés de participació i s’han detectat les necessitats de la ciutadania en relació a la zona del Carrilet, la qual cosa ha permès fer una diagnosi. S’ha fet a través dels diferents punts d’interacció mòbil en diferents espais del Carrilet, d’enquestes online i a presencials, i sessions deliberatives amb entitats culturals i juvenils. Hi han pogut participar totes les persones de 14 anys o més que tenen algun tipus de vinculació a la zona del Carrilet (viuen, treballen, desenvolupen activitats. etc.)
  • Fase 2 (Ciutat): Fase deliberativa de definició dels usos dels nous equipaments. En aquesta hi haurà també enquesta online i presencial(mateix sistema que ne la fase anterior) i dos tallers de participació (un per entitats culturals i juvenils i l’altre per la ciutadania). Podien participar les persones de 14 anys o més (no cal vinculació directa amb la zona Carrilet).
  • Fase 3 (Ciutat): Fase deliberativa de definició dels criteris a tenir en compte en el nou equipaments. En aquesta hi ha hagut també enquesta online i presencial i un taller de tallers de participació.
  • Fase 4 (Ciutat): Fase de retorn dels resultats (3 de febrer de 2022). Actual fase.
L’audiència pública és un instrument de participació ciutadana, previst als articles 51 i 52 del nou Reglament, que consisteix en una trobada entre l’Ajuntament i la ciutadana «perquè aquesta pugui rebre informació i presentar i debatre propostes en relació amb una determinada actuació pública, activitat o programa d’actuació municipal».
L’acte del 3 de febrer comptarà amb l’assistència, a més de la regidora Marina Berasategui, dels regidors de Salut i Ciutadania i de Cultura,  Òscar Subirats i Daniel Recasens; a més dels equips tècnics de Participació i Urbanisme, per explicar els resultats del procés i generar un diàleg amb la ciutadania.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les víctimes de l’accident mortal de l’AP-7 eren veïnes de Cerdanyola i Barcelona

Notícia següent

Circula a més de 222 km/h per l’AP-7 a Reus

Notícies relacionades