fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

El Govern de Reus explica el pressupost de l’Ajuntament i les ordenances fiscals a la ciutadania

Avatar photo

Les regidores de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores; i d’Hisenda, Mariluz Caballero, han presidit aquest dimecres, 18 de novembre l’audiència pública telemàtica per explicar directament a la ciutadania el continguts dels expedients de pressupost de l’Ajuntament i d’ordenances fiscals per a l’exercici 2021.

L’audiència pública és un instrument de participació ciutadana, previst als articles 51 i 52 del Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Reus, que consisteix en una trobada entre els representants de l’administració local i la ciutadana «perquè aquesta pugui rebre informació i presentar i debatre propostes en relació amb una determinada actuació pública, activitat o programa d’actuació municipal».

El Govern de Reus portarà a votació del ple municipal d’aquest divendres 20 de novembre el Pressupost de l’Ajuntament per a 2021, que defineix la planificació econòmica de l’exercici amb un import total de 122.672.022,65 euros. La proposta té l’objectiu de donar continuïtat a les polítiques d’atenció a les necessitats de la ciutat en l’actual context de crisi sanitària, social i econòmica en una doble direcció: l’atenció als més vulnerables i la generació d’activitat econòmica. L’expedient de pressupostos inclou un Pla d’Inversions dotat amb 8,5 milions.

El pressupost de 2021 es redueix lleument respecte els comptes d’enguany per l’efecte del traspàs de la gestió de l’Hospital Sant Joan a la Generalitat. Tanmateix, descomptant l’efecte Hospital, el pressupost tindria un caràcter expansiu, amb un increment de 3,3 milions d’euros respecte el de 2020.

El ple de l’Ajuntament va aprovar el passat 23 d’octubre l’expedient d’ordenances fiscals per a l’exercici 2021, que suposa una ambiciosa reforma fiscal amb el triple objectiu d’atraure noves grans empreses a la ciutat, generar ocupació i fomentar l’habitatge amb protecció oficial. L’acord inclou 6 bonificacions fiscals, entre les que destaquen la reducció del 95% de l’IAE, l’IBI i l’ICIO per a les empreses, activitats i immobles de nova implantació a la ciutat i que acreditin la creació de nous llocs de treball.

L’expedient d’ordenances 2021 suposa una política d’incentius i d’estímuls fiscals que —en la seva magnitud—, és pionera entre els municipis de l’entorn i entre les grans ciutats del país. Les noves mesures d’estímul fiscal s’agrupen en tres objectius: Mesures de captació d’empreses i foment de l’ocupació, mesures de foment de l’ocupació estable i mesures per fomentar l’habitatge protegit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Agricultura fa treballs per evitar incendis forestals a l’entorn de la presó de Mas d’Enric

Notícia següent

El Gran Recapte arriba al Mercat Municipal, supermercats, botigues i instituts de Cambrils

Notícies relacionades