El Fòrum d’Inversió CAT SUD es consolida amb la participació de més de 150 persones en la seva 5a edició

Organitzat per la Diputació de Tarragona, els ajuntaments de Tarragona i Reus, la Generalitat de Catalunya i la URV el Fòrum esdevé un punt de trobada entre persones emprenedores i inversores de la demarcació

Més de 150 persones han assistit aquest dijous a la cinquena edició del Fòrum d’Inversió CAT SUD, l’espai de trobada d’emprenedors i emprenedores que cerquen finançament per al seu projecte amb possibles inversors. Aquesta cita l’organitzen conjuntament la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Reus, l’Agència per a la competitivitat a l’empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ) i la Universitat Rovira i Virgili.

L’obertura de la jornada ha anat a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; del conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic i Memòria Històrica de lAjuntament de Tarragona, Manel Castaño; de la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras; del director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà i del regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats. La cloenda ha anat a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

La presidenta Noemí Llauradó ha destacat el compromís de la Diputació de Tarragona amb aquesta iniciativa “que ens permet acompanyar i fer créixer les empreses emergents”. Així mateix, s’ha referit al Fòrum CAT SUD com una aliança d’èxit a través de la qual “sumem al costat del món emprenedor i dels projectes empresarials de la demarcació”.

L’auditori de FiraReus Events ha estat l’escenari d’aquesta edició del Fòrum d’Inversió CAT SUD, durant la qual s’han exposat sis projectes empresarials, prèviament seleccionats d’entre vint propostes presentades: Oh Barri, una aplicació mòbil  per guanyar punts fent compres al comerç i bescanviar-los per premis per dinamitzar el comerç local; Microwave Sensors and Electronics una empresa d’enginyeria electrònica que desenvolupa sistemes de teledetecció per microones: radars i radiòmetres; Biodrops, dedicada al disseny i fabricació de dosis unitàries de cosmètics en envasos orgànics, sense plàstics, 100% biodegradables; Mentes Dinámicas, dedicada a l’ensenyament de robòtica, ciència i tecnologia educativa; Allskinwear, roba per a tots els cossos i gèneres que defuig dels clixés de gènere i eAgora, una app gamificada que empodera a la ciutadania, impulsa la participació i la interacció amb els serveis públics, facilitant a l’administració el desplegament de l’Agenda 2030.

La presentació d’aquests projectes davant els possibles inversors és la culminació d’un procés que ha inclòs assessorament previ especialitzat per perfeccionar les habilitats a l’hora de comunicar la seva iniciativa empresarial.

En el decurs de l’acte, també s’han presentat els casos d’èxit d’Ebredone, Iberinsect i Creatsens, participants com a projectes empresarials d’anteriors edicions del Fòrum d’Inversió CAT SUD. Els seus directors executius (CEO) han explicat la seva trajectòria empresarial, la relació amb fons d’inversió privats i la participació en rondes de finançament.

L’èxit d’assistència a l’acte i el potencial de les empreses participants consoliden el Fòrum d’Inversió CAT SUD com un punt de trobada entre persones emprenedores i possibles inversores. De fet, tothom que hi ha assistit ha tingut l’oportunitat de fer networking (xarxa de contactes) mentre s’analitzava i es compartia l’atractiu i les possibilitats d’inversió en les noves empreses emergents del territori.

El Fòrum d’Inversió CAT SUD va néixer per facilitar el procés de cerca de finançament per a projectes empresarials, i d’aquesta manera potenciar l’emprenedoria al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. A més, pretén posicionar aquest territori com un espai de lideratge per atraure talent i amb potencial per impulsar alternatives empresarials.