fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Aigües de Reus remodelarà l’exposició pedagògica de l’Espai Aigua

Avatar photo

L’Espai Aigua és una exposició audiovisual guiada que serveix per descobrir la importància de l’aigua al planeta i a les nostres vides. L’Espai Aigua es va inaugurar l’any 2006 i, des de llavors, hi han passat més de 12.000 persones, principalment alumnat d’escoles i instituts.

El nou disseny museogràfic actualitza el projecte educatiu, els continguts, l’ordenació de l’espai, l’ordre de la visita i la presentació gràfica i audiovisual de les diferents propostes. Alhora, el projecte proposa la posada al dia de l’enginyeria multimèdia i del sistema de control digital de tot l’equipament.

Tot i considerar que l’exposició actual és encara vigent pel que fa als continguts, el nou projecte parteix de la base que cal posar el focus en l’actualització de les dades, la informació i, probablement, la incorporació de reflexions relacionades amb els temps actuals, en els quals s’ha fet més evident encara l’acceleració de la crisi climàtica.

L’exposició continuarà plantejant qüestions com: Quina importància té l’aigua en el desenvolupament d’una societat? Com ens ho hem fet a Reus per poder disposar d’aigua al llarg de la nostra història? D’on ve i com la gestionem actualment? O què podem fer per continuar gaudint-ne en el futur?

La promoció de la cultura de l’aigua entre els ciutadans i, especialment, entre els més joves ha de continuar sent una de les línies estratègiques d’Aigües de Reus, amb la qual cosa cal potenciar totes aquelles activitats que ajuden a entendre com funciona un servei tan essencial i que alhora contribueixen a reflexionar sobre els usos de l’aigua, els seus valors, la seva gestió i la importància de l’estalvi d’aquest recurs tan valuós”, segons afirma el regidor responsable del servei, Daniel Rubio.

Com fins ara, i en col·laboració amb l’àrea d’Educació de l’Ajuntament, la visita guiada de l’Espai Aigua tindrà una durada aproximada d’una hora, i continuarà formant part del conjunt d’activitats i recursos educatius que, ara mateix, ofereix Aigües de Reus. L’Espai Aigua encara és obert al públic i sempre s’ha adreçat a tota mena de públic; els interessats a fer la visita han d’omplir prèviament un formulari que es troba a la pàgina web d’Aigües de Reus. Aquest n’és el link: https://www.aiguesdereus.cat/ca-es/Espai-Divulgatiu/Visita-les-installacions/Visita-les-installacions

Oferta d’activitats

La visita a l’Espai Aigua forma part del paquet d’activitats al voltant de la gestió i la cultura de l’aigua que Aigües de Reus proposa a la ciutadania des de fa anys i que justament ara també es troba en període de licitació.

El curs 2022-2023 va representar un rècord absolut pel que fa a participació, ja que un total de 4.388 alumnes van prendre part en alguna de les iniciatives proposades. Tot i que la majoria de participants són estudiants de primària, secundària i batxillerat, també sol·liciten la visita de les instal·lacions diversos centres universitaris, centres cívics i Centres d’Assistència Primària (CAP) de la ciutat.

El programa pedagògic d’Aigües de Reus es concreta en tres blocs. D’una banda, la visita a les instal·lacions de l’empresa municipal, que permet conèixer l’Espai Aigua però també el funcionament de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR). D’una altra, tot un seguit de propostes per als estudiants que tenen lloc als respectius centres d’ensenyament. Finalment, hi ha les activitats batejades com “Un passeig viu”, que discorren a l’espai de la Boca de la Mina i que tenen l’aigua com a element essencial de la vida en un sentit ampli.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Verbalitzar per visibilitzar: Veus contra l’estigma de la salut mental

Notícia següent

Sant Julià de Lòria clama per legislar per afrontar la manca d’aigua

Notícies relacionades