El departament de Jardineria de l’Ajuntament de Reus inicia aquesta setmana un tractament amb depredadors biològics per combatre l’afectació de la jardineria urbana per pugó i psil·la. Amb aquesta mesura, la regidoria de Via Pública aposta pel manteniment de la jardineria municipal amb tècniques alternatives a l’aplicació de productes fitosanitaris.
Daniel Marcos, regidor de Via Pública, afirma: “L’ús de mètodes biològics permet controlar els organismes perjudicials per a la vegetació i, alhora, minimitzar els riscos que l’ús de biocides planteja per al nostre entorn”.
El tractament es farà ens uns 270 arbres en àrees verdes públiques (parcs i jardins, zones enjardinades, vegetació en medi urbà, alineació arbrat urbà) de la ciutat. Es portarà a terme segons el nivell d’afectació de la plaça en cada indret.
Es començarà pel tractament dels arbres de l’espècie Cercis siliquastrum, ja que per les seves característiques i de les plagues associades, són els primers a presentar poblacions de psil·la i pugó.
El control es farà amb la distribució dels depredadors mitjançant petites caixes que es col·loquen a la vegetació de la zona a tractar. En concret s’introduiran dues espècies: l’anthocoris nemoralis, una depredador molt voraç en tots els seus estadis mòbils, que es ns nodreix activament depredant els ous, els adults i estats nimfals; i amb l’adalia bipunctata, un coleòpter voraç depredador de gran nombre d’espècies de pugons que afecten diferents espècies vegetals. Tant l’individu en estat adult com larvari son depredadors de pugó.
L’actuació es farà prèvia i informació als veïns, amb col·locació de cartells en zones públiques, amb indicació del dia i horari de tractament, el producte a utilitzar.
Altres tractaments
L’actuació se suma als tractaments que en els darrers mesos porta a terme el departament de Jardineria de l’Ajuntament de Reus per tal de disminuir les plagues i les afectacions que aquestes tenen a l’arbrat i a la via pública.
Aquests tractaments apliquen criteris de sostenibilitat, eficiència i respecte pel medi ambient i segueixen els principis de la gestió integrada de plagues, donant prioritat al control biològic per minimitzar l’ús de productes químics.
Aquests tractaments s’apliquen amb una planificació estacional que té en compte el cicle vital de cada plaga i les condicions climàtiques. A més, l’Ajuntament fa un seguiment continuat de l’estat fitosanitari de l’arbrat per actuar de forma preventiva i optimitzar els recursos.
A més del control biològic del pugó i la psil·la amb anthocoris nemoralis i adalia bipunctata, entre altres s’han portat a terme els tractaments següents:
El FC Barcelona ha formalitzat la renovació de Lamine Yamal fins al 2031, un dels principals deures que tenia el…
Sabadell ha registrat una reducció de prop del 12% en la criminalitat durant el primer trimestre de 2025 respecte al…
El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha negat que hi hagi una "fam massiva" a Gaza, assegurant que les informacions…
L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) obre l'atenció presencial per fer la declaració de la renda. Des d'aquest dijous els contribuents…
El combo de 15 joves i l’English Choir, amb 14 cantants, serà la representació sitgetana de l’Escola municipal de música…
El Club Marítim Altafulla tornarà a ser l’epicentre de la vela catalana amb la celebració del LXXXVII Campionat de Catalunya…
Esta web utiliza cookies.