La Ciutat del Baix Camp

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l’àrea de serveis socials

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més rellevants que se celebren a tot Catalunya en la recerca dels millors alumnes de cuina i sala del país. Concretament, l’Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus acollirà la gran final del Premi Social (dissabte 13 d’abril) i la semifinal Tarragona-Lleida (diumenge 14 d’ab ril) de la quarta edició dels Premis Lladonosa.

Les dues jornades s’han presentat aquest dimarts en un acte al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, amb la participació de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita. Ambdues institucions col·laboren amb aquests premis, creats l’any 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània, i que posen en valor el talent jove, la cuina, els productors i l’alimentació de proximitat.

Tal com ha explicat Xavier Romeu, director dels Premis, un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina de Tarragona i Lleida participaran en la semifinal, d’on sortiran els alumnes que passaran a la final, que tindrà lloc el 19 de maig a les Borges Blanques. Pel que fa a la final del Premi Social, seran nous els aspirants de tot Catalunya, procedents de dos centres de formació. A la categoria de sala es mesuren set joves més arribats de dues escoles. L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics -amb showcooking en directe, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

Al llarg de les dues jornades, el públic assistent podrà fer tastets de diverses elaboracions, preparades amb productes de proximitat, i la recaptació es bescanviarà per productes alimentaris que després es consumiran al rebost i la cuina del Centre Social el Roser de Reus.

Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i encapçalen un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L’Antic Molí Ulldecona) o Ferran Cerro (Reus), alguns dels quals també han participat a l’acte de presentació.

El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l’àrea de serveis socials. Hi col·labora també el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Durant l’acte, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat que “a la Diputació de Tarragona fomentem l’emprenedoria i l’activitat econòmica en múltiples àmbits”. A més, ha destacat que “com a gestors de les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre, promovem iniciatives vinculades a la gastronomia, a l’enologia, als nostres paisatges agrícoles o als sabors de quilòmetre zero.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha posat l’èmfasi en el suport de l’Ajuntament de Reus als premis “pel seu impuls i acompanyament al talent jove i per al seu vessant social, el cor d’aquests premis, molt en la línia dels valors que treballem des de l’àmbit municipal al Centre Social el Roser”.

Pep Moreno, portaveu del jurat, també ha reiterat el compromís del Premi Social “perquè potencia la creativitat des de l’exigència i la pressió per sortir endavant” i ha refermat la rellevància del treball de sala en la professió.

A la presentació de les jornades també hi ha assistit el diputat delegat de Gestió de persones i Talent, Joan Castor Gonell i el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus, Josep Baiges.

Semifinal Tarragona-Lleida. 14 d’abril de 8:30h a 15h

Hi participaran els següents alumnes:

.Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Jenny Adriana Mieres i Joel Obrero

.Escola de Cuina Villa Retiro: Eduard Piñol, Lander Ismael Corrales i Lara Pujadas.

.EHVO: Aaron Muñiz.

.Escola Vedruna Gràcia: Izan García i Luciana Baltazar.

.ESCOTUR Lleida: David Ruiz

Final Premi Social Josep Lluís Rull. 13 d’abril de 8:30 a 15h

Hi participaran els següents alumnes:

Alumnes Cuina

· Formació i Treball: Álvaro León, Cristian Valencia i Michel Chivara

· Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona: Farid Allabou,  Govinda Almiñana, Luna Moral, Modou Lo, Smail Haddoudi, Youssef Hathout.

Alumnes Sala

· Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida: Rony Alexander Espinoza

· Escola El Llindar-El Repartidor: Ainhoa Nuñez, Saray Ramia, Laura Alexandra, Talytmass Ouchikh, Ismael Amadri, Nicolas del Pino.

Tags: Reus
MinervaPacheco

Missatges recents

Comença la preinscripció a les escoles municipals de música de Barcelona

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre el…

2 hores fa

Lliurades a la Canonja les distincions de Mèrit de Serveis Distingits a la comarca

Aquesta tarda ha tingut lloc al Teatre Municipal Orfeó Canongí una nova edició de la concessió de distincions de Mèrit…

3 hores fa

Mor un home de 40 anys en caure de la bicicleta durant una cursa

Un ciclista de nacionalitat britànica i 40 anys ha mort aquest dissabte mentre participava en la popular prova cicloturista Mallorca…

3 hores fa

Dia de celebració a Solsona per la reobertura del Cine París, tancat des de la pandèmia

El Cine París de Solsona ha tornat a aixecar la persiana aquest dissabte després que l'any 2020 es veiés obligat…

3 hores fa

L’aventurer i conegut presentador Jesús Calleja visita un restaurant de Salou

L'aventurer i presentador de televisió Jesús Calleja ha estat vist passejant pels carrers de Salou, una de les destinacions turístiques…

3 hores fa

Extingit l’incendi en una indústria de Can Tunis, entre Barcelona i l’Hospitalet

L'incendi que aquest dissabte ha cremat una gran pila de ferralla en una indústria propera a l'estació de mercaderies de…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.