Les Jornades Professionalitzadores PFI del Pla de Transició al Treball de Cambrils tornaran els pròxims dies 22 i 23 de febrer amb un programa que enguany posa l’accent en els tallers pràctics i manipulatius. La segona edició d’aquest esdeveniment organitzat pel mateix alumnat es portarà a terme a les instal·lacions de l’Ateneu Juvenil i l’Escola d’Hoteleria amb la col·laboració del Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.
Les jornades són un projecte integrat que els i les alumnes han treballat amb el professorat de les quatre especialitats de PFI-PTT que s’imparteixen a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Auxiliar de cuina i restauració; Auxiliar de Vendes, oficina i atenció al públic; Auxiliar de vivers i jardins, i la incorporació aquest curs de l’especialitat d’Auxiliar de preparació i comercialització de peix i marisc.
L’objectiu de l’esdeveniment és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements, destreses i competències professionals que han estat treballant des de l’inici de curs. El projecte compta amb la col·laboració de diferents professionals de renom que aproparan la seva experiència a l’alumnat, a través de ponències i sobretot tallers.
Les jornades s’iniciaran el 22 de febrer a les 9 hores amb l’acte obertura, a càrrec de la regidora d’Educació, Ingrid Duch, a l’Ateneu Juvenil. El primer dia al matí s’han programat dos tallers de floristeria a la mateixa sala de l’Ateneu, i a la tarda la jornada es traslladarà l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, on tindran lloc una ponència sobre el llescat de pernil i una sessió dedicada a la cocteleria japonesa.
L’endemà dia 23 de febrer, el programa continuarà amb tallers de muntatge d’aparadors, embolcallat creatiu, elaboració de makis de salmó i sistemes de cultiu i comercialització dels musclos. La cloenda se celebrarà a les 12 hores a l’Ateneu i comptarà la participació de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein.
La nova especialitat
Aquest curs s’ha posat en marxa una quarta especialitat a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Auxiliar de Preparació i Comercialització de Peix i Marisc. Aquests estudis capaciten a l’alumnat per dur a terme tasques auxiliars de preparació, processament i emmagatzematge de matèries primeres i producció en indústries alimentàries, així com operacions auxiliars d’elaboració i envasat de productes alimentaris. Aquesta capacitat es veu complementada amb l’especialització en la preparació i comercialització de peix i marisc.
PROGRAMA
Dimecres, 22 de febrer
Matí: Ateneu Juvenil
9:00 – 9:30h: Obertura de les Jornades Professionalitzadores
9:30 – 10:30h: TALLER FLORS a càrrec de Félix Teruel Ferrer
10:30 – 11h: Descans
11 – 12:30h: Taller Kokedama a càrrec de la florista Montserrat Coll
12:30 – 13h : Aperitiu
Tarda: Escola d’Hoteleria i Turisme
16:15 – 17h: Aperitiu
17 – 18.h: Ponència Tall de Pernil a càrrec de Vicente Palomares
18.00 – 19.00 h: Ponència Cocteleria Japonesa a càrrec de Javi Latorre
Dijous, 23 de febrer
Matí: Ateneu Juvenil
9 – 10:15h: Taller Muntatge Aparador Ulleres a càrrec de Geni Medina
10:15 – 10:45h: Descans
10:45 – 12:00h: Taller Embolcallat Creatiu a càrrec de Vicente Mancheño
12 – 12:45 h: Acte de Cloenda
12:45 – 13h : Aperitiu
Tarda: Escola d’Hoteleria i Turisme
16:15 – 17h: Aperitiu
17 – 18h: Taller Maki de Salmó a càrrec d’Albert Gironès
18 – 19h: Musclada a càrrec de Carles Fernández
La Guàrdia Civil està investigant una persona per un suposat delicte d'homicidi imprudent, per la mort d'un home de 34…
La conselleria de Memòria Democràtica de Tarragona fa aquest dimarts, 13 de maig, una nova actuació en memòria i homenatge…
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 6 de maig quatre homes per un robatori amb força a una cooperativa vinícola…
Vilafant suma un nou espai per dinamitzar cultural i socialment el Nucli Antic. Es tracta de la Rectoria, un edifici…
La fiscalia demana 107 anys de presó per a un home que va violar reiteradament una menor de 12 anys…
L'incendi en una empresa de productes químics de Vilanova i la Geltrú va sacsejar el cap de setmana per a…
Esta web utiliza cookies.