fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Mont-roig del Camp aprova un pressupost de 27 milions per al 2023

Avatar photo

El pressupost torna a incidir en la recuperació social i econòmica local amb despeses significatives que aposten per les polítiques de protecció social i de l'entorn

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest dilluns 13  de febrer un Pressupost Municipal de 27,3 milions d’euros per a l’exercici 2023. Aquest pressupost compleix, com en els darrers anys, el principi  d’equilibri pressupostari, consolida la tornada a la normalitat post-COVID-19 a través de la despesa ordinària, i servirà per afrontar un context social  i econòmic marcat per la inflació i la crisi energètica. Davant d’aquest  context, del tot incert, es presenta un pressupost contingut, amb una  variació a l’alça de l’1,49% respecte al pressupost anterior.

 

Pel que fa a les inversions, aquestes cauen un 35% i se situen en 2,18  milions d’euros. Cal tenir en compte que les grans inversions del mandat  es van planificar en els exercicis anteriors, preveient per a aquest exercici  com a més destacades les derivades del compliment de subvencions, concretament del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions.

 

Principals inversions

Entre les principals inversions destaca la urbanització de la plaça Girona  (1.133.001 €), la compra de l’edifici de l’antic cinema de Miami Platja  (500.000 €), l’adquisició d’una nau per a la maquinària de la neteja viària,  que està previst que passi a gestionar l’entitat pública empresarial Nostreserveis (200.000 €) o els punts de recàrrega en el marc del pla de  sostenibilitat turística (180.000 €), entre d’altres.

 

Reforç de les polítiques de protecció social

El pressupost torna a incidir en la recuperació social i econòmica local, a la  vegada que preveu fer front a la incertesa dels pròxims mesos. Inclou  despeses significatives que aposten clarament per les polítiques de  protecció social, en àmbits com la Gent Gran, l’atenció social bàsica,  l’educació o les polítiques de Joventut.

 

Aposta per les polítiques d’entorn

Es manté ferma en el pressupost, per altra banda, l’aposta per un dels  eixos més potents, juntament amb el social, les polítiques d’entorn,  transició energètica i ecològica. Aquestes tenen continuïtat en àmbits com  el foment de la mobilitat no contaminant, la gestió de residus i el medi  ambient. Aquest camí, del tot estratègic, respon a la voluntat de contribuir  a la sostenibilitat del planeta, així com fomentar una relació de la  ciutadania amb el seu entorn saludable i segura.

 

Serveis de manteniment

Continua també el compromís del govern encapçalat per Fran Morancho  amb el reforç dels serveis de manteniment dels espais públics, amb un  increment notable de la despesa. En aquest àmbit, es manifesta la  necessitat de preveure un increment en la despesa provocada per l’alça de  preus dels subministraments bàsics i els materials emprats per al  manteniment d’espais i equipaments.

 

Empreses municipals

Pel que fa a les empreses municipals, Nostraigua (6.641.107,00 €)  experimenta un increment gràcies a aportacions de l’ACA i noves quotes  de gestió, entre d’altres. Aquest creixement permetrà ampliar els treballs  en reposicions o assumir la pujada del cost de l’energia elèctrica per  mantenir el preu dels serveis. En matèria d’inversions la més important  que es durà a terme correspon a la digitalització del cicle de l’aigua.

 

Nostreserveis (5.371.298,20 €) també incrementa el pressupost. Un  augment que ve determinat per les inversions que s’han de dur a terme.  Amb una previsió de 389.000 euros, aquestes fan referència,  principalment, a la renovació de la flota que s’ha iniciat els darrers anys  seguint criteris mediambientals, així com per a la dotació de noves  ubicacions per als magatzems de les brigades, que deixaran els  Comellarets.

 

Els pressupostos s’han aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern  (PSC- IMM i Verds per Més), l’abstenció d’ARA i els vots en contra d’ERC MES, Junts per Mont-roig Miami i Ciutadans. Els grups de l’oposició que  s’han mostrat contraris als comptes han criticat les xifres presentades pel  govern perquè asseguren aposten poc per la cultura, l’habitatge, el nucli  antic, la formació, la promoció dels polígons, el retard en l’aprovació o  l’endeutament.

 

Altres punts de l’ordre del dia

El Plenari també ha aprovat la plantilla de personal per a l’any 2023, que és continuista amb relació a la de l’any anterior i que manté els programes que hi havia previstos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Badalona patirà talls de trànsit durant la celebració de la Copa del Rei

Notícia següent

Andorra entrega la recaptació del 25N a les associacions de dones

Notícies relacionades