fbpx

Mont-roig invertirà 180.000€ en l’ermita de la Mare de Deu de la Roca

Avatar photo

L’Ajuntament de Mont-roig executarà en els pròxims mesos un important  projecte de millora i conservació de l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca  amb un pressupost pròxim als 180.000 euros. Aquesta reforma es podrà  dur a terme gràcies a la subvenció de 95.000 euros atorgada pel  Departament de Cultura de la Generalitat d’una línia de subvencions per a  l’execució d’obres de conservació i manteniment d’immobles de notable  valor cultural, com és el cas de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca de  Mont-roig, que va ser declarat BCIN, Bé Cultural d’Interès Nacional, el  mes de maig del 2022 en la categoria de monument històric. Aquesta  declaració ha contribuït a aconseguir aquest finançament públic per part  del Govern de la Generalitat.

La resta del cost serà assumida pel pròxim  pressupost municipal. L’objectiu de la subvenció és reparar desperfectes  com humitats i filtracions d’aigua de les cobertes de l’Ermita de la Mare de  Déu de la Roca i la Capella de Sant Ramon. 

El projecte tècnic redactat per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp es  basa en les característiques històriques del Santuari de la Mare de Déu de  la Roca i la Capella de Sant Ramon. Aquest presenta lesions als edificis  que el conformen, per la qual cosa és necessari fer obres de manteniment  per a la correcta conservació del Santuari. El projecte tècnic proposa  portar a terme les obres de consolidació de l’edifici de l’ermita Mare de Déu de la Roca i la capella de Sant Ramon per garantir-ne la conservació i  reparar sobretot les humitats que es filtren per les cobertes.

A més, es  planteja la recuperació dels canals de recollida d’aigua presents a tota la  part exterior del recinte. En definitiva, les obres també són necessàries  per evitar la degradació de les pintures de l’interior de l’Ermita. La previsió  és que les obres de millora s’executin durant el 2024.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Policia de Santa Coloma dona 4 guitarres a l’Escola de Música

Notícia següent

Maria del Mar Coma: “Discutir sobre Grifols és una pèrdua de temps”

Notícies relacionades