fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp suspèn l’atorgament de llicències d’habitatge d’ús turístic

Avatar photo

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, va aprovar el  passat mes de setembre suspendre les llicències per als habitatges d’ús  turístic (HUT) i llar compartida durant un any. Aquest acord ha entrat en  vigor, aquest dimarts 24 d’octubre, un cop s’ha publicat al Diari Oficial de  la Generalitat de Catalunya, i després que hagi estat publicat també al  BOPT (20 d’octubre). 

L’objectiu d’aquesta mesura és posar ordre a la proliferació d’aquest tipus  de pisos per tal de compatibilitzar els habitatges d’ús turístic amb la  disponibilitat d’habitatge de lloguer i, per tant, garantir el dret a  l’habitatge de la població local.  

 

Es tramiten més de 250 expedients de HUT anuals 

Concretament al municipi, a 31 de juliol d’aquest 2023 hi havia, 2.968  habitatges d’ús turístics donats d’alta distribuïts per tot el terme  municipal, amb màxima concentració al nucli de Miami Platja on n’hi ha  1.962.  

En aquest sentit, es tramiten anualment més de 250 expedients de HUT,  això suposa un increment del nombre d’habitatges que es destinen a  aquest model de negoci i que, per tant, es retiren o no s’incorporen al  mercat de lloguer tradicional. Un fet que provoca greus problemes d’accés  a l’habitatge per als residents. 

Cal destacar que la implantació d’aquesta modalitat d’oferta turística  d’evolució expansiva, que s’està produint actualment al municipi però  també a tot Catalunya, va en detriment de l’ús residencial propi de  l’habitatge habitual.

 

Creació del Pla Local d’Habitatge i d’un Pla Especial

Per això, l’Ajuntament veu la necessitat de regular urbanísticament aquest  fenomen, motiu pel qual ja ha començat a treballar en l’elaboració d’un  Pla Local d’Habitatge. Paral·lelament està estudiant la reforma de  l’instrument urbanístic (Pla Especial) per tal de determinar les condicions  urbanístiques d’emplaçament, d’intensitat d’usos, d’accés a l’edifici,  distàncies mínimes entre els mateixos usos i/o d’altres determinacions  que es considerin. Tot plegat per garantir el dret a l’habitatge, el descans,  la intimitat, el benestar del veïnat i la qualitat de l’espai urbà del municipi. Mont-roig del Camp se suma, d’aquesta forma, a altres municipis que han  establert moratòries a noves llicències com a preludi a establir la seva  pròpia regulació com per exemple Blanes, Begur, Tremp, la Seu d’Urgell, Vilanova i la Geltrú o Cadaqués, entre d’altres. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Exposen “Petjades de mar” al Centre Cultural de Cambrils

Notícia següent

Sabadell estrena el documental sobre Torre-Romeu “El Nostre Barri”

Notícies relacionades