La Ciutat del Baix Camp

La jornada del Hub Foodtech & Nutrition reuneix professionals del sector agroalimentari

La jornada del Hub Foodtech & Nutrition sobre ajuts i finançament reuneix un centenar de professionals del sector agroalimentari

Un centenar de professionals, representants de les empreses, institucions i centres de recerca adherits al projecte, han assistit a la jornada d’avui, celebrada a les instal·lacions de firaReus Events. El contingut de la sessió ha estat centrat en proporcionar eines clau per accedir a finançament per impulsar la competitivitat, amb ponències sobre ajuts existents en l’àmbit autonòmic, estatal i europeu, així com informació i recursos per preparar projectes col·laboratius.

La sessió ha comptat amb la benvinguda institucional de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; i la secretària d’Alimentació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Rosa Cubel.

A l’inici de la jornada, s’ha donat la benvinguda a les últimes empreses que han formalitzat  la seva adhesió al Hub, com són Miliunverd Olis de Finca, bonÀrea Agrupa, Paño Naturae i Ametller Origen, així com l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la Fundació URV.

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, “un dels principals eixos del Hub Foodtech & Nutrition impulsat per REDESSA és oferir assessorament tècnic sobre vies de finançament i projectes col·laboratius per a les empreses adherides al projecte, que ja en són una setantena. Per això, organitzem jornades monogràfiques com la d’avui, a través de les quals volem oferir informació útil als professionals assistents”.

La jornada s’ha encetat amb la ponència “Oportunitats i recursos per a la internacionalització de l’alimentació catalana”, a càrrec de Dèlia Perpiñà, directora gerent de PRODECA- Promotora dels Aliments Catalans. A continuació, s’ha ofert un bloc temàtic d’ajuts i finançament de la Generalitat per al sector agroalimentari, amb la intervenció de Jaume Llosas, director gerent i secretari general de la Cambra de Comerç de Reus; Cristina Peña, consultora Sènior de Recursos per la R+D i la Innovació d’ACCIÓ; Laura Ruana, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat; i Lourdes Ridameya, cap de Promoció de l’Institut Català de Finances.

Així mateix, el programa ha inclòs un bloc específic sobre fons i ajuts estatals. En aquesta part de la sessió han participat Rosario Gelabert, directora Territorial de Comerç i d’ICEX Delegació de Cataluña; Carmen Galindo project manager d’EIT Food pel sud d’Europa; Luis Orodea, subdirector adjunt d’Anàlisi, Coordinació i Estadística del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació; i Carlos Franco, assessor tècnic Sector Agroalimentari, de CDTI.

Finalment, el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha estat l’encarregat de cloure l’acte i ha donat pas a un espai de networking on els assistents han pogut resoldre dubtes amb els ponents i amb consultors especialitzats

Tags: Reus
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Constantí presenta la 2a edició del projecte “Amb nom de dona”

Aquest dijous 12 de juny s’ha inaugurat a la Plaça de les Escoles Velles l’exposició “Amb nom de dona”, la…

1 hora fa

Sandra Guaita rep a l’equip sènior femení del Club Voleibol Reus

L'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha rebut aquest dijous, 12 de juny de 2025 a la tarda al Saló…

2 hores fa

La Paeria de Lleida sol·licita l’execució provisional de la sentència per l’ús del Camp d’Esports

L'Ajuntament de Lleida ha actualitzat aquesta tarda la situació del Camp d'Esports, l'estadi de futbol de la ciutat que va…

2 hores fa

Detingut per masturbar-se davant de tres menors a la platja del Bogatell de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un home per un presumpte acte d'exhibicionisme a la platja de Bogatell, al…

2 hores fa

Els millors cheesecakes arriben a Salou de la mà de Golossa Cakery 

L’espera ha arribat al final. El pròxim dilluns 16 de juny a partir de les 12h, obre portes "Golossa Cakery",…

2 hores fa

Reus torna a celebrar el Concurs Internacional de Gravats Mini Print Reus Fortuny 2025

Associació ARS, cultura i tècnica ha posat en marxa la segona edició del concurs internacional anual de gravat i edicions…

2 hores fa