La Ciutat del Baix Camp

L’Hospitalet de l’Infant destinarà el Fons de Transició Nuclear a ajuts per a l’empresariat

El consistori ha creat l’Oficina d’Assistència a les Empreses per atendre aquelles que tinguin un projecte d’inversió i vulguin optar a aquests diners

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant destinarà els primers euros que ha rebut del Fons de Transició Nuclear, principalment a les empreses locals. El primer pagament que ha rebut del Govern de la Generalitat de Catalunya corresponent al 2023, de 174.418,60 euros; i els 810.000 euros, aproximadament, que és previst que rebi durant el segon quadrimestre de 2024.

La major part d’aquests diners es distribuiran entre l’empresariat local a través de les subvencions municipals adreçades a aquest col·lectiu i serviran per finançar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball.

Precisament, per donar més facilitats perquè els empresaris i empresàries puguin beneficiar-se d’aquests ajuts i afegir-hi despeses subvencionables, el Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat 30 de novembre la modificació de les bases reguladores de diverses subvencions municipals.

En concret, dels ajuts a inversions empresarials d’alt impacte, dels ajuts a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques i dels ajuts a la recuperació i comercialització del producte agrari i forestal.

Creiem que és fonamental que els empresaris del municipi puguin presentar els seus projectes per tal de créixer, ser més competitius i crear llocs de treball. L’objectiu és generar riquesa, retenir el talent i evitar que marxin les empreses. El Fons de Transició Nuclear representa una oportunitat per construir el municipi del futur i hem d’estar preparats per fer front a l’impacte del tancament de la central nuclear de Vandellòs II”, ha afirmat el regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica, Ferran Conejo.

Amb la finalitat d’acompanyar i atendre les empreses que tinguin un projecte d’inversió i vulguin optar a les subvencions municipals i a les línies d’ajuts del Fons de Transició Nuclear que obrirà el Govern de la Generalitat, l’Ajuntament ha creat l’Oficina d’Assistència a les Empreses.

Aquest nou servei està ubicat a la seu d’IDETSA (l’empresa municipal de promoció econòmica), a l’avinguda Via Augusta 2 de l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta oficina aglutina tots els serveis que necessita l’empresariat per créixer, i això la converteix en l’espai de referència per a les empreses i persones emprenedores en la seva relació amb el sector públic.

L’oficina d’assistència està a càrrec d’una tècnica de gestió i de l’equip pluridisciplinari d’IDETSA, servirà d’enllaç amb la Secretaria Tècnica del Fons de Transició Nuclear i vetllarà perquè els projectes del municipi tirin endavant.

Actualment, encara està per determinar quina serà la ubicació i la composició de la Secretaria Tècnica. La seva estructura haurà de quedar regulada al reglament, a hores d’ara en fase de redacció.

Melissa Redacció Grua

Missatges recents

Sant Jordi 2024 a Tarragona: Horaris i programa a Ponent

La celebració de Sant Jordi a Ponent arrenca aquesta setmana amb una àmplia proposta d’activitats…

8 minuts fa

La Biblioteca de la Massana farà un sorteig de llibres per Sant Jordi

Les accions programades per celebrar la festa de Sant Jordi van començar dissabte a la…

13 minuts fa

Viladecans centra la celebració de Sant Jordi en els autors locals

Toni Molins, Andrés Oller, Albert Villanueva, Montserrat Fernández, Micaela Serrano i Toni Colás han presentat…

32 minuts fa

Sales (Junts) es compromet a impulsar la Regió del Coneixement CatSud

La cap de llista de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Mònica Sales, ha detallat avui l’aposta…

35 minuts fa

Barcelona impulsarà la recerca i l’ocupació juvenil amb 4 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i el Departament de Ciència i Universitats,…

49 minuts fa

Illa admet que es va reunir amb Koldo García pero el Ministeri no li va comprar res

L'exministre de Sanitat i primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat aquest dilluns davant…

52 minuts fa

Esta web utiliza cookies.