El PSC exigeix al govern municipal que reactivi el pavelló del Molinet

Els socialistes proposen destinar els 700.000 euros del projecte fallit de la piscina a l’equipament esportiu annex a l’Institut Roseta Mauri

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El PSC ha exigit aquest matí al govern municipal i, en concret, a la vicealcaldessa que “comenci  les negociacions necessàries amb la Generalitat per tal que en els pressupostos del  2023 s’inclogui una partida destinada al pavelló del Molinet”, ha expressat el portaveu del  PSC, Andreu Martín, qui ha argumentat que “actualment tenim 700.000 euros que s’havien  d’invertir en el Centre Aquàtic de Fitness. D’aquests, bona part poden anar destinats al  projecte del pavelló del Molinet conjuntament amb la partida de la Generalitat per tal  de començar a executar durant el pròxim any aquest equipament”. Martín ha recordat  que “el pavelló del Molinet el vam projectar el 2011, però amb el canvi de Govern  només ha fet que patir endarreriments i no s’ha arribat a concretar mai”. 

El primer secretari del partit a Reus ha destacat que “tot i ser a l’oposició, hem posat tot de  la nostra part perquè el projecte sigui una realitat”, i ha repassat el pacte que van fer el  2018 amb l’equip de govern per destinar al romanent del pressupost del 2017 a la construcció dels  polilleugers del Joan Rebull i Cèlia Artiga, ja completats, i també pel pavelló del Molinet. “Tot i  aquest acord, els alumnes de l’Institut Roseta Mauri encara no disposen d’aquest  equipament i, els dies de pluja, segueixen sense poder practicar cap esport amb  seguretat”, ha etzibat Martín, qui ha refermat que “el pavelló del Molinet no pot sumar més  endarreriments, ja fa 10 anys que està sobre la taula i no s’executa”. Per a Martín, “està  clar que el barri de Mas Iglesias i l’Institut Roseta Mauri no són una prioritat pel  govern, perquè sinó el pavelló ja estaria acabat”. En aquesta línia, per al portaveu del PSC  ara és un “bon moment” perquè s’utilitzi una part d’aquests 700.000 euros que s’havien de  destinar a la piscina, per avançar en el projecte i “exigir a la Generalitat que contempli una  partida en els pressupostos del 2023”. Martín també ha aprofitat per criticar que “Esquerra 

ha sortit a felicitar-se perquè el govern de l’Estat destinarà 2 milions d’euros per  renovar el Museu d’Art i d’Història, entre altres partides, però també és hora que  demani a la Generalitat que compleixi amb els compromisos adquirits i inverteixi a  Reus tal i com ho fa el govern de Pedro Sánchez”. 

D’altra banda, els socialistes també defensen que una part d’aquests 700.000 euros s’haurien de  destinar a millorar les instal·lacions esportives municipals, canviant la il·luminació per llums LED  per tal que siguin molt més eficients i potents i renovant els terrenys de joc i vestidors que així ho  requereixin, per citar alguns dels exemples. Finalment, amb una altra part dels 700.000 euros  sobrants, el PSC proposa construir un camp multiesportiu per facilitar més espais d’entrenament i  en millors condicions a les diferents entitats esportives de Reus com poden ser el Rugbi, el beisbol  o el softbol, entre altres. “En el cas del Rugbi, considerem que ja és hora de tractar-los  com es mereixen, ja que l’entitat es va crear fa més de 50 anys i el 2017 l’Ajuntament  va decidir deixar-los sense un espai adequat per practicar l’esport, ha detallat Martín, qui  ha afegit que “ara, amb aquesta partida econòmica, considerem que és una bona ocasió  per posar fil a l’agulla”. “Un altre problema que ha generat aquest govern és amb la  Petanca, els quals tenien les seves instal·lacions on ara hi ha l’skatepark”, ha detallat  Martín, qui ha etzibat que “els van fer desplaçar al barri Gaudí i allí encara no tenen els  instal·lacions en les condicions que mereixen. Han de solucionar aquest problema que  ells mateixos han generat, si no ho fan enguany, no podran parlar de bona gestió”

Finalment, el portaveu del PSC ha instat al govern municipal a acollir-se a una convocatòria del  Consejo Superior de Deportes (CSD) d’ajudes de 27,5 milions d’euros per la modernització de les  instal·lacions esportives. “Es tracta d’una partida procedent dels Fons Europeus del Pla de  Recuperació, Transformació i Resiliència destinada a millorar l’eficiència energètica, la  inclusió i la sostenibilitat dels equipaments esportius”, ha detallat Martín.