Un musical i una proposta multidisciplinària són les dues produccions escollides, d’entre les nou que es van presentar, per ser el Projecte Bartrina. Cultura de proximitat 2022 i que s’estrenaran els pròxims dies 1 i 2 d’octubre al Teatre Bartrina. Els directors de les dues creacions han valorat molt positivament l’oportunitat de poder posar les creacions davant del públic amb el suport del Project e Bartrina, “una iniciativa del Consorci del Teatre Bartrina que, conjuntament amb la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament, aposta per la producció pròpia, la proximitat i el talent local”, ha explicat el regidor Daniel Recasens.
Les propostes seleccionades són, per una banda, “Balades per a Mirolina”, una proposta escènica de Juandesafinado Produccions. Carles Pitarch, director de la proposta, ha explicat que “és una adaptació teatral basada en la novel·la de Pep Macaya “Mirolina”. En fem un musical que utilitza el cant, la dansa contemporània, música en directe i projeccions audiovisuals”. S’estrenarà el dissabte 1 d’octubre a les 20:00 h. Pitarch ha manifestat que “per nosaltres és un repte, però estem molt contents de formar part del projecte”.
D’altra banda, la segona proposta escollida és “La gran pas”. La seva creadora, Mònica Rincón, ha explicat que “per mi és un somni perquè és la primera obra de text que he escrit i està feta des del cor”. Rincón n’és la dramaturga, directora i coreògrafa, i compta amb Irene Benavent, actriu i ballarina, entre altres, ja que és una proposta multidisciplinària en la qual es fusiona el teatre de text, la dansa i l’art audiovisual”. L’obra s’estrenarà el dia 2 d’octubre, a les 19:00 h.
El preu de les entrades és de 5 euros. “Pensem que s’ajuda a la producció aportant diners per a la creació, però també oferint entrades econòmiques, per tant, subvencionades, per facilitar l’accés al teatre i a la cultura, i que el preu no sigui un fre”, ha explicat Rosa Mateu, assessora artística del Teatre Bartrina.
El Projecte Bartrina
El Projecte Bartrina va néixer a l’estiu 2020, com a iniciativa de reobertura, en plena crisi de la COVID, els confinaments i les restriccions d’aforament, amb la idea de potenciar la cultura de proximitat i el talent local des del Teatre Bartrina i la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, però a la vegada com a iniciativa que feia temps que el Teatre Bartrina volia fer realitat: La producció escènica en nom propi.
Aquesta iniciativa busca companyies vinculades amb la ciutat, qui tinguin propostes escèniques innovadores, inclusives i amb diversitat de disciplines, en una clara aposta per l’autoria local al teatre, la creació i la producció des del mateix territori.
Aquesta iniciativa forma part de les línies estratègiques del mateix Consorci del Teatre Bartrina i també per a la Regidoria de Cultura, és línia estratègica del mateix Pla d’Acció Municipal de la ciutat.
El 2020 es van poder veure set produccions amb artistes de Reus. Van ser espectacles multidisciplinaris de petit format, amb durades d’entre 30 i 45 minuts al Teatre Bartrina i als Jardins de la Casa Rull, amb aforaments limitats -variants segons l’evolució de la pandèmia i les característiques de l’espai- i amb preus populars.
El Projecte Bartrina tira endavant i es consolida durant el 2021 i 2022 amb unes bases que regulen la selecció dels treballs escènics i un jurat que valora que s’acompleixin aquestes bases i sobretot la professionalitat, l’originalitat, la integració de diferents disciplines, la innovació, els nous llenguatges, la inclusió social i la viabilitat dels projectes presentats. L’obra ha de ser inèdita, no representada ni ser-ne una versió.
El 2023 i els anys successius es pretén seguir apostant per la producció i per tant, apostant pel Projecte Bartrina i la ciutat de Reus com a espai d’exhibició de propostes de creació de cultura de qualitat de Km 0.
Tres dels nou integrants de la missió de la Cambra de Tarragona que havien quedat atrapats en un hotel de…
La Guàrdia Urbana de Lleida ordenarà el trànsit aquest diumenge per minimitzar l’afectació durant la celebració de la Festa de…
El diputat i alcalde de Corbins, Jordi Verdú; el regidor d’Esports de Corbins, Jordi Camats; el representant territorial de l’Esport…
La segona edició del taller intensiu per a emprenedors i 'startups' (Bootcamp) d’Andorra Business, ha començat aquest divendres a les…
La Sala Temàtica d’Arts Gràfiques de la Diputació de Lleida, ubicada al Complex de la Caparrella, torna a participar en…
El pla Kanpai dels Mossos contra la multireincidència ha arribat a Girona, coincidint amb Temps de Flors. Des de primeres…
Esta web utiliza cookies.