El Centre de Normalització Lingüística de Reus fa una visita al Parc Samà

Ho van fer en el marc del programa Xalem, un programa d’activitats culturals i de coneixement de l’entorn

Aquest dissabte, vora 40 alumnes del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura van fer una visita al Parc Samà en el marc del programa Xalem, un programa d’activitats culturals i de coneixement de l’entorn, totes gratuïtes, per afavorir l’ús del català fora de l’aula entre les persones que l’estan aprenent.

Durant la visita, els alumnes, de totes les procedències i de tots els nivells, van fer un recorregut pel parc amb una guia. Per acabar, van gaudir d’un tast d’olis de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i també d’un tast de vermut.

El programa Xalem aposta per activitats molt variades, en diversos punts del territori del CNL, que abasta les comarques del Baix Camp i el Priorat. Aquesta visita al Parc Samà és la primera que es fa a Cambrils. L’11 de novembre també està previst un cinefòrum al cinema cambrilenc Rambla de l’Art.

Amb aquesta visita, l’espectacle de contes que va tenir lloc el 15 d’octubre i el taller de teatre i el taller de cuina, que han començat aquest mateix mes d’octubre, ja han participat en el Xalem, dissenyat com a complement als cursos de català que organitza el CNL, més de 120 persones.

Entre les activitats pendents, a més del cinefòrum al cinema Rambla de l’Art de Cambrils, hi ha una visita a Siurana, una visita teatralitzada a l’Institut Pere Mata, un joc d’escapada al Gaudí Centre o una anada al teatre Bartrina a veure l’obra La Roser amb una parella lingüística.

Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el
1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment, està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.