L’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa el segon cicle de xerrades i tallers de l’Escola de Famílies, creada el curs passat, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, per donar suport a les famílies en l’educació dels seus fills i filles. Aquestes sessions, que també inclouen un espai de preguntes i debat, pretenen oferir eines que permetin millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels infants i joves en els aspectes físic, emocional, afectiu, social i escolar.
L’aprenentatge té lloc en diferents contextos pels quals transita l’alumnat: des de l’educació formal i la família, fins el lleure, les xarxes socials i les connexions que s’estableixen entre ells, entre altres. Però cal reforçar especialment la família com a primer referent educatiu i responsable del creixement i de la formació dels seus fills i enfortir uns vincles coherents i coordinats entre l’escola i la família.
En aquest sentit, les xerrades van dirigides principalment a les famílies dels i les alumnes dels centres educatius de Cambrils i als agents educatius vinculats amb l’alumnat, però estan obertes a tota la població que hi estigui interessada.
Els Plans Educatius d’Entorn posen l’accent en la xarxa, entenent l’acció comunitària com una nova forma de concebre l’educació més integral i coordinada. Aquest curs, l’Escola de Famílies compta amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni Gimbernat de Cambrils, que ofereix diferents xerrades dels professionals sanitaris, a través de la Salut Comunitària.
A més de les sessions dels professionals de l’Hospital Lleuger, els dies 16 març, 20 d’abril i 18 de maig, el departament d’Educació i Polítiques d’Actives d’Ocupació de l’Ajuntament realitzarà xerrades d’orientació formativa per a les famílies, per tal de donar a conèixer les diferents possibilitats que hi ha un cop s’ha acabat l’ensenyament obligatori. En aquestes xerrades també es convidaran a diferents directors/es de centres.
L’Escola de Famílies arrencarà el 18 d’octubre amb un taller sobre sexualitat per a les famílies amb fills i filles adolescents a càrrec de la infermera Cristina Oliver. En la segona sessió, el 18 de novembre, la dietista i nutricionista Lola Simón abordarà el tema de l’alimentació, l’autoimatge corporal i la influència de la publicitat a l’adolescència.
El 21 de gener, la pediatra Maria Salvadó i la infermera Pili Ferré parlaran de sexualitat per a famílies amb infants. L’última sessió programada de moment serà el 17 de febrer i anirà a càrrec de la infermera Cristina Oliver, que donarà consells a les famílies sobre autonomia personal, comunicació i límits.
L’Escola de Famílies no és un programa tancat sinó que s’anirà ampliant al llarg del curs atenent a les peticions de famílies, centres educatius, AMPES i AFES.
La Diputació de Barcelona escalfa motors per celebrar la diada de Sant Jordi amb un munt de propostes culturals i…
Fins al 27 d'abril, es realitza una campanya d'àmbit territorial català orientat a l'ús dels dispositius de seguretat passiva, en…
La vuitena edició del Festival Dansòmetre inclourà un seguit de representacions de dansa que s’iniciaran el divendres 25 d’abril i…
Una dona de 25 anys ha resultat ferida de gravetat aquest dilluns després de ser atropellada per un vehicle que…
Davant les declaracions realitzades per la cantant Lola Índigo el passat dilluns 21 d’abril en un programa de televisió, en…
La coneguda i icònica marca de beguda reusenca, Plim, ha recuperat la seva comercialització després de quasi 11 anys d'absència.…
Esta web utiliza cookies.