L’Ajuntament de Cambrils inicia l’anàlisi per elaborar el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

L’objectiu és definir un full de ruta per millorar el trànsit, els aparcaments, l’accessibilitat, la seguretat viària i el medi ambient

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Cambrils ha iniciat la fase de diagnòstic per a l’elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. L’empresa MCrit, que està realitzant els treballs per encàrrec del Departament de Protecció Ciutadana, ha començat el treball de camp per conèixer la situació actual en relació a la mobilitat a peu, en bicicleta i en vehicle privat.

Des del passat dilluns 9 d’agost i fins el proper diumenge 15 d’agost, la companyia especialitzada està analitzant diversos aforaments automàtics i direccionals a diferents punts del municipi, coincidint amb l’època de màxima intensitat diària circulatòria de vianants i vehicles.

Concretament, s’han instal·lat 16 gomes i 9 càmeres d’aforament de trànsit en diferents carrers per identificar la tipologia de vehicles, la velocitat, els sentits de circulació i l’horari. A més, durant aquesta mateixa setmana es realitzaran 200 enquestes presencials a visitants turistes i diversos comptatges d’aparcaments i inventari de matrícules per analitzar la rotació de vehicles.

El regidor de Protecció Ciutadana, Lluís Abella, ha explicat que aquest estudi serà la base de per definir un model de mobilitat sostenible que busqui l’equilibri entre els vehicles, les bicicletes i els vianants. L’objectiu és conèixer l’escenari actual per millorar la mobilitat de les persones, el trànsit de vehicles, la seguretat viària, els aparcaments i l’accessibilitat, al mateix temps que es redueix el consum energètic i les emissions dels vehicles.