Categories: Cambrils

Els restaurants de Cambrils faran brillar la carxofa amb menús especials del 13 al 29 de març

Carxofes al caliu amb fons de crema de marisc, guisades amb mandonguilles de rap i cloïsses, farcides amb ou de guatlla i caviar de salmó, cruixents amb encenalls de foie, amb arròs negre, confitades amb suprema de llobarro, dins d’una llonganissa, ben tallades en un tàrtar amb tomàquets i angula fumada, o en una sopa freda amb alvocat i llet de coco.

Del 13 al 29 de març, la carxofa brillarà als menús especials que oferiran 26 restaurants de Cambrils en el marc de les 8es jornades gastronòmiques de la carxofa, més popularment conegudes com “Encarxofa’t”, organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de CamCabrils i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEHC).

Els comensals podran triar entre una àmplia varietat de propostes, tradicionals i d’avantguarda, basades en una de les hortalisses més gustoses i saludables de la cuina mediterrània. El principal patrocinador és Distribucions Garcia Moreno amb els vins recomanats Lo Flamenk (vi blanc Terra Alta), Toc de Nas (vi negre Montsant) i Castellroig (Corpinnat Brut Nature). Els menús es poden consultar en aquest programa.

A més, el diumenge 22 de març a partir de les 11 hores, a la plaça del Pòsit, hi haurà el tradicional tast de paelles encarxofades elaborades pels diferents restaurants participants en la campanya. Els tiquets costaran 4 euros i es podran adquirir a la mateixa plaça.

La carxofa és un producte de temporada fortament arrelat al territori. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tudela de forma ovalada, aspecte compacte i d’un color verd intens. Conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària.

Cambrils és especialment conegut pel seu peix però també destaca per productes d’alta qualitat de la pagesia. Aquesta flor d’hivern, encara no madura, és un producte propi de l’horta cambrilenca que excel·leix encara més maridat amb la cuina d’arrossos, fideus i guisats de peix.

Les jornades de la carxofa són la segona cita del nou calendari gastronòmic de Cambrils pel 2020, que busca donar a conèixer els productes de temporada i de quilòmetre zero al mateix temps que es promociona la gastronomia i el territori. La clau de l’èxit de les jornades és la combinació entre productes de primera qualitat, cuiners de prestigi, i els atractius de la destinació.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

ERC a Lleida reivindica les polítiques feministes d’un govern transformador

La plaça del 8 de març de Lleida ha acollit aquesta tarda l’acte feminista convocat…

3 minuts fa

Torna “A la nit, una altra moguda” a Castelldefels

L’Ajuntament de Castelldefels torna a organitzar una nova edició del programa “A la nit, una altra…

8 minuts fa

Sánchez: “Tinc clar que val la pena seguir per fer front a la màquina de fang de Feijóo i Abascal”

El secretari general del PSOE i president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha assistit aquest…

12 minuts fa

Més de 250 persones ja s’han inscrit a la tercera edició de la Trail Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona ja ho té tot a punt per a la tercera edició de…

13 minuts fa

Les Festes de Maig de Badalona s’inicien aquest divendres amb el pregó de l’empresari Enrique Tomàs

Aquest divendres 3 de maig a les 19 hores, el conegut empresari badaloní Enrique Tomás…

21 minuts fa

El finançament singular i la figura de la dona protagonitzen l’acte d’ERC a Reus

Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raquel Sans i Marta Rovira des de l'exili han protagonitzat l'acte…

21 minuts fa

Esta web utiliza cookies.