Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Cambrils promourà jornades per prevenir la violència masclista

Avatar photo

La programació va iniciar-se el 28 d'octubre i s’allargarà fins al 7 de desembre

L’àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils ha impulsat una nova edició de les Jornades dels Bons Tractes per prevenir, identificar i visibilitzar les violències masclistes posant l’èmfasi en la creació de nous referents per construir masculinitats responsables, lliures, igualitàries, diverses, inclusives i cuidadores.  

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha presentat aquest matí l’extensa programació de les jornades, ha destacat el compromís de l’Ajuntament de Cambrils en la lluita contra les violències masclistes i la sensibilització de la població, i ha explicat que la campanya posa el focus en els valors positius que ha de tenir una relació.  

Les jornades, que es van iniciar el 28 d’octubre i s’allargaran fins al 7 de desembre, engloben un total de 13 activitats diverses adreçades tant al públic infantil i familiar com a l’adult. Aquesta programació és fruit del treball transversal dut a terme entre els diferents departaments municipals i impulsat per l’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils.  

Per complementar totes aquestes activitats, es donarà sortida en format digital a la campanya “Cambrils contra la violència masclista”, que promou la responsabilització ciutadana i facilita eines i recursos de cara a poder actuar davant d’una situació de violència masclista en l’àmbit de la parella.  

L’acte principal de les Jornades serà la Lectura del Manifest del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que tindrà lloc a la Sala de Plens municipal i serà retransmès en directe. L’acte comptarà amb l’actuació musical de l’artista Mireia Chaos acompanyada a la guitarra per Miguel Javaloy.  

En aquesta edició de les jornades, el taller que s’oferirà a la ciutadania serà “Les relacions sexoafectives a debat. Com ens vinculem?” a càrrec d’Anna Miravete Manresa, adreçat a persones majors de 18 anys, i tindrà un format teoricopràctic per tal de promoure la reflexió sobre les vinculacions i la gestió de les relacions sexo-afectives per tal que aquestes es fonamentin en els bons tractes. 

Un altre espai de debat i de col·loqui serà el cine fòrum de la pel·lícula documental sobre violències sexuals “Sands of Silence” (recomanada per a públic major de 12 anys), que projectarà el dia 3 de novembre al cinema Rambla de l’Art i que comptarà amb la participació de la directora de la pel·lícula Chelo Álvarez. Seguint en aquesta línia, el dia 25 de novembre es durà a terme una taula rodona oberta a la ciutadania amb el títol “Educar pel respecte”. 

Dins de la programació, també destaquen diverses propostes culturals. El passat 28 d’octubre el Teatre del Casal va acollir l’espectacle “Veus que no veus” amb la reconeguda pallassa Pepa Plana acompanyada de Clara del Ruste, que fa visibles les dones pallasses invisibilitzades al llarg de la història. 

En l’apartat cultural, el divendres 11 de novembre també es representarà l’òpera electrònica “La infanticida”, amb Neus Pàmies i Gerard Marçal, que aborda el masclisme i el patriarcat i com empeny a una dona a una situació extrema.  

El diumenge 13 de novembre, l’espectacle familiar “Jo vaig amb mi” de la companyia Vània Produccions convidarà al públic a l’aventura d’estimar-se un/a mateixa. El mateix diumenge també s’ha programat el concert de flamenc “NEO”, amb Carmen Muñoz, Isabelle Laudenbach i Cristina López a la Cripta de l’Ermita. 

El dia 25 de novembre a la tarda s’emetrà pel canal BibCambrils de Youtube el conte teatralitzat “Presentes”, a càrrec de Sílvia Palazón Carrion. Aquest conte aborda la problemàtica de la violència masclista en la parella i està recomanat per a infants majors de 10 anys. Com a darrera proposta cultural, el 7 de desembre, es podrà gaudir del cabaret “Guillermotta” amb Jordi Vidal i Jordi Cornudella. 

D’altra banda, el programa inclou dues sessions dels Clubs de Lectura de la biblioteca. La primera activitat, programada el 10 de novembre, és una sessió oberta adreçada al públic juvenil sobre el llibre “L’infern de Marta” amb la presència de l’autor, Pasqual Alapont, que relata com una jove que ha patit violència lluita per salvar la seva vida. La segona sessió, tancada al Club de Lectura Adult, és una tertúlia sobre el llibre “La negreta i altres veus emmudides” amb la participació de l’autor, Jordi Fernando Aloy. 

Finalment, cal destacar el taller que promou l’autocura i la xarxa comunitària “Cuidar a les persones que cuiden” que es durà a terme els dies 3, 10, 17 i 24 de novembre i 1 de desembre al Casal de la Gent Gran. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona parla: L’augment de la taxa d’escombraries és excessiu

Notícia següent

VÍDEO: Un ferit amb traumatisme cranioencefàlic a una baralla

Notícies relacionades