Cambrils impulsa la campanya “Regala Igualtat”

Està destinada a fomentar els regals de joguines no sexistes, ara que s’acosten les festes de Nadal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils, en col·laboració amb els departaments de Promoció Econòmica i Festes, ha engegat la campanya de sensibilització ciutadana “Regala Igualtat” destinada a fomentar els regals de joguines no sexistes, ara que s’acosten les festes de Nadal i augmenta la compra de jocs i joguines per als infants.

 

Partint de la premissa que els aprenentatges durant la infància s’adquireixen majoritàriament a través del joc, la campanya vol incidir en la importància d’escollir jocs i joguines per educar en la igualtat, la diversitat i la no violència.

 

La campanya està formada per un vídeo elaborat per la il·lustradora Ariadna Roca Fernández (@netalimbo) adreçat principalment als infants, però que també vol fer reflexionar a les persones adultes sobre el sexisme en les joguines. El vídeo es complementa amb uns pòsters i uns díptics amb diferents recomanacions a tenir en compte a l’hora d’escollir jocs i joguines per no fomentar els estereotips sexistes i promoure la coeducació.

 

La iniciativa s’engega coincidint amb l’inici de la campanya “Per Nadal, estimo Cambrils, compro a Cambrils”, i la difusió es farà per diferents mitjans. Per una banda, es podrà trobar el codi QR que enllaça amb tota la informació (vídeo i díptic) a les cartes pels Reis Mags que es distribuiran als establiments comercials del municipi.

 

Per l’altra, el cartell i els díptics impresos es distribuiran, amb la col·laboració de les diferents entitats de comerciants del municipi, per diferents comerços de la ciutat, així com a les paradetes del mercat de Nadal. Abans de finalitzar el trimestre escolar, també es farà arribar un díptic a tot l’alumnat de les escoles d’educació infantil i primària de la ciutat, i la informació del díptic s’inclourà al programa de les festes de Nadal.