El Patronat de Turisme de Cambrils s’ha adherit al Clúster gastronòmic Foodservice amb l’objectiu de dinamitzar el sector i ajudar a les empreses a guanyar competitivitat. La regidora de Turisme, Yolanda Burgos, ha explicat que les empreses del sector gastronòmic s’han vist molt afectades per la crisi provocada per la pandèmia i el clúster ofereix noves oportunitats de negoci a través del networking i els projectes col·laboratius que impulsa.
L’adhesió al clúster permetrà a Cambrils reforçar el posicionament de marca de la destinació, participar en projectes per al promoció gastronòmica local, aprofitar la formació específica que realitza l’organització als seus socis, i col·laborar en xarxa per optimitzar recursos i crear sinèrgies entre els membres participants i els seus partners.
El Clúster Foodservice de Catalunya és una organització clúster que té com a objectiu principal promoure la innovació i reforçar la competitivitat del segment català del Foodservice i la restauració. Així, la organització promou iniciatives orientades a impulsar el sector de Foodservice i estimular i explotar les sinèrgies entre els membres de la cadena de valor.
En primer lloc, el Clúster impulsa regularment projectes col·laboratius amb empreses associades i també amb empreses de tota la cadena de valor. Aquests projectes, sempre estan centrats a treballar la innovació i a millorar la competitivitat, ja sigui a través de convocatòries d’ajuts a nivell autonòmic, nacional, europeu o internacional.
Els resultats i entregables d’aquests projectes es comparteixen amb tot l’ecosistema, buscant dotar-lo de coneixement i eines. A la seva pàgina web hi podreu consultar tots els projectes en curs i realitzats pel Clúster Foodservice.
En segon lloc, el Clúster Foodservice disposa d’una gran varietat de serveis exclusius per als seus associats, des del Food Innovation Hub, un Hub d’Innovació alimentari amb co-creació participativa, la realització d’Observatoris de Mercat del sector, Formacions específiques, aportar coneixement sobre quins ajuts i convocatòries de projectes estan vigents fins a activitats i esdeveniments exclusius de networking.
Actualment, el Clúster Foodservice compta amb 95 associats, que representen el 42% del sector Foodservice a Catalunya, amb una facturació de 5.400 milions d’euros. L’objectiu és poder seguir creixent per seguir impactant en tota la cadena de valor i impulsar iniciatives innovadores.