Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Cambrils distribueix calendaris a escoles i llars d’infants per fomentar la igualtat

Avatar photo

Enguany el pòster trenca els estereotips de gènere que encara hi ha a l’hora d’accedir al món formatiu i triar la professió

L’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils ja ha fet arribar el pòster-calendari 2022 a l’alumnat dels centres educatius de primària i a les escoles bressols del municipi.  

Aquest any el calendari porta per títol “Què vols ser de gran? Tria la professió que més t’agradi” i pretén contribuir a la igualtat de gènere en l’accés al món formatiu, trencant els estereotips de gènere i visibilitzant l’ampli ventall de professions que poden exercir les persones, independentment del seu sexe. A més, en aquesta cinquena edició del projecte coeducatiu es fa un homenatge a la cosmonauta Valentina Tereshkova que va ser la primera dona civil en anar a l’espai l’any 1963 i també la primera dona en fer una missió a l’espai en solitari. 

El pòster-calendari, obra de l’il·lustrador local Christian Granero de Lypsum Studio, vol contribuir a reforçar la tasca coeducativa que es desenvolupa als centres educatius del municipi, on la igualtat de drets i oportunitats entre nenes i nenes és un valor cabdal i un eix prioritari. 

Concretament, aquest any 2022 s’han lliurat 3.828 unitats per tal que l’alumnat se l’endugui a casa seva i també per què el professorat el pugui penjar a les aules dels centres educatius. 

La ciutadania que vulgui tenir el calendari podrà recollir-lo al vestíbul de l’Ajuntament, trobar-lo dins de la revista Navegant o descarregar-lo des del web de l’àrea de Polítiques d’Igualtat: https://www.cambrils.cat/igualtat/ambits-tematics/campanyes/calendari-igualtat

En els quatre anys anteriors, el calendari s’ha dedicat a altres qüestions relacionades amb el foment de la igualtat: el trencament dels estereotips i rols sexistes, la igualtat en els esports, la coresponsabilitat de tothom en les tasques domèstiques i la importància vital del treball reproductiu de cura. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Asfixia a una dona a Badalona amb el mètode ‘mataleón’

Notícia següent

A partir d’avui, el test d’antígens costarà màxim 2,94 euros

Notícies relacionades