fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Cambrils acull una nova campanya de donació de sang el 31 de gener

Avatar photo

Calen més donacions per recuperar el nivell de reserves i tornar a la normalitat

Cambrils acull una nova campanya de donació el proper 31 de gener en una nova ubicació al Casal d’Avis Baix Camp en horari de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 hores. L’accés al Casal és pel carrer Camí de la Marina, al costat de l’escola infantil Marinada, davant l’antiga comissaria de la Policia Local ubicada a l’Ajuntament de Cambrils. Podeu ubicar l’entrada del casal mirant aquest reels publicat a l’Instagram del Departament de Salut de l’Ajuntament. L’organització espera que s’hi acostin més de 80 persones.  

Per anar a donar sang, cal reservar hora al web donarsang.gencat.cat o bé a l’enllaç directe de Cambrils.

La pandèmia ha tingut molt d’impacte en les donacions de sang, especialment durant aquestes últimes setmanes. La sisena onada de la Covid ha provocat moltes anul·lacions de persones apuntades per donar i que finalment no han pogut venir perquè han estat positius. Aquest fet s’ha afegit a la baixada de donacions que hi sol haver durant les vacances de Nadal. 

Avui hi ha sang per a les necessitats dels 6 propers dies. L’ideal serien 8 – 9 dies. Per poder recuperar el nivell de reserves i tornar a una situació de normalitat, ara calen més donacions. 

Donacions a Cambrils  

Un total de 1.265 persones s’han apropat a donar sang o plasma durant el 2021 a Cambrils. Aquesta xifra representa el 14% de totes les donacions que s’han fet a la comarca del Baix Camp durant l’any.  

Gràcies als donants, en cap moment ha faltat sang als hospitals catalans i s’han pogut assegurar tots els tractaments dels malalts.

Calen més donants nous 

Aquests últims dos anys, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada.  

Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Entra en funcionament la nova depuradora del poble de Garraf

Notícia següent

Comencen a treure les runes d’antigues instal·lacions de banys de la platja de la Barca Maria de Badalona

Notícies relacionades