fbpx

35 persones aturades de Cambrils troben feina gràcies al Programa SOC 30 PLUS

Avatar photo

El Departament d’Educació i d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat amb èxit el programa d’inserció laboral SOC-30 PLUS 2022 i ja ha obert una nova convocatòria d’aquest projecte que es basa en les necessitats reals de les empreses del territori i prioritza els col·lectius amb més dificultats per trobar feina.

El programa SOC-30 PLUS 2022 ha arribat a un total de 35 persones contractades i ha acabat amb una continuïtat laboral de més del 75%, ja que 26 de les persones participants han aconseguit un contracte indefinit o fix-discontinu una vegada finalitzat el programa.

Jordi Barbera, regidor d’Educació i Ocupació, s’ha mostrat satisfet del nombre de persones aturades que han trobat feina amb el  suport d’aquest programa i altres programes destinats a aconseguir la inserció sociolaboral i millorar la formació dels col·lectius amb més dificultats per trobar feina com són,  per exemple, les dones o les persones aturades majors de 45 anys. Tanmateix es dona resposta a les necessitats de contractació de les empreses del municipi i l’acompanyament i assessorament per a tota la tramitació de la subvenció que comporta aquestes contractacions.

“El nostre compromís és continuar desenvolupant aquest i altres programes per reduir els nivells d’atur de la nostra ciutat i facilitar a les empreses  el personal qualificat necessari per millorar els seus resultats”, ha afegit.

 

Nova convocatòria de 34 participants

Per a la nova convocatòria, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Cambrils 34 participants, que es podran formar amb les competències necessàries per poder dur a terme correctament les tasques requerides per les empreses. Les empreses que contractin aquestes persones podran beneficiar-se d’una subvenció del cost salarial de 1.260 euros al mes i de 41,42 euros al dia per jornada completa (la subvenció serà d’11.340 euros per un període màxim de 9 mesos).

El programa inclou la prospecció i assessorament d’empreses, l’acompanyament en el procés de contractació i formació, la formació vinculada al contracte de treball i a les necessitats de la persona participant (entre un mínim de 20 hores i un màxim de 100 hores), i l’experiència professional mitjançant contracte laboral subvencionat entre 6 i 9 mesos.

Dins del col·lectiu de persones aturades de més de 30 anys, el programa  prioritza especialment les persones aturades de llarga durada (amb un mínim del 25% dels participants) i les persones majors de 45 anys (amb un mínim del 60% dels participants). El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal- Ministerio de Trabajo y Economia Social en el marc del Programa SOC-30 Plus.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Santa Coloma de Gramenet torna a guanyar el premi “Visión Zero Municipal”

Notícia següent

ERC Lleida demana més recursos per a les entitats culturals de barri

Notícies relacionades