El Seguici, protagonista dels actes centrals de la Festa Major de Sant Pere

Després de la Tronada, els elements festius han acompanyat la imatge fins a l'església Prioral i quan ha arribat a la plaça de Sant Pere s'ha fet l'esclat de festa i la tronada aèria

El Seguici Festiu de la ciutat ha tingut més protagonisme que mai en els actes centrals d’aquest dimecres de festa major. Els presidents de les entitats del grups festius han acompanyat l’alcalde, Carles Pellicer, en l’encesa de la darrera Tronada, que ha esc latat en el transcurs de la processó, quan la imatge de Sant Pere ha arribat davant l’ajuntament.

Les 14 entitats del seguici són: Ball de Diables de Reus, Colla de la Víbria de Reus, Estol del Basilisc, Agrupació Musical Sant Miquel, Agrupament Escolta La Mulassa, Colla Gegantera de Reus, Colla Gegantera del Carrasclet, Coordinadora de Danses Tradicionals, Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals, Coordinadora Dansa Reus, Ball de Pere Joan Barceló, Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia, Orfeó Reusenc i Xiquets de Reus.

Els convidats a portar la bandera de Reus durant la processó han estat Pere Pagès (Síndic Municipal de Greuges); Ferran Figuerola (president del Bravium Teatre) i Meritxell Barberà (presidenta de la Unió de Botiguers).

Després de la Tronada, els elements festius han acompanyat la imatge fins a l’església Prioral i quan ha arribat a la plaça de Sant Pere s’ha fet l’esclat de festa i la tronada aèria. La tornada a la plaça del Mercadal ha tornat a ser festiva, amb les darreres ballades dels elements del Seguici. Finalment, l’encesa de la Víbria i el Drac de Reus i la carretillada del Ball de Diables de Reus ha posat punt i final a la Festa Major de Sant Pere 2022.