Reus reps un 14% més de visitants

Avatar photo

La primera temporada turística sencera en què Reus ofereix la nova diversificació de l’oferta turísitca patrimonial (Gaudí Centre, Institut Pere Mata, nous horaris de visita a la Casa Navàs, visita al Campanar de la prioral de Sant Pere i als museus), la ciutat ha registrat un 14% d’increment en el nombre de turistes en relació amb el mateix període de 2017 (mesos de juny i juliol). Aquesta oferta diversificada té com a producte turístic conjunt la polsera “Visit Reus”, operativa des d’agost de 2 017 i que aquest estiu ha activat una nova App per facilitar-ne l’ús.

Aquesta tendència a l’alça coincideix amb la nova campanya de comunicació “Visit Reus Summer”, impulsada des de l’Agència Reus Promoció amb l’objectiu d’incrementar el número de visitants a la ciutat i al patrimoni, i augmentar també el temps d’estada i les possibilitats de retorn a la ciutat, mitjançant una millor atenció al visitant i una millor experiència de visita. Tal i com recorda la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, “per aquesta campanya s’han ampliat els punts d’informació al visitant, la presència de material promocional a les oficines de turisme de la Costa Daurada i als allotjaments turístics, s’ha millorat el producte turístic, i s’estan realitzant accions comunicatives a premsa generalitzada, mitjans del sector turístic i també als diferents “books” d’excursions dels principals “touroperadors” de la Costa Daurada”.

Casa Navàs, a l’alça
Les noves facilitats d’accés a la Casa Navàs s’han traduït en un increment significatiu del nombre de visitants que volen descubrir aquesta joia arquitectònica de Domènech i Montaner. Amb l’ampliació dels horaris de visita a l’estiu (3 hores al matí i 3 hores a la tarda, de dilluns a dissabte, i 3 hores al matí els diumenges), l’edifici ha augmentat en un 227% les visites en comparació amb juny i juliol de 2017, amb un total de 2.246 persones que hi han accedit.
En aquest espai patrimonial el 47% de visitants han estat catalans (amb un 15% procedents de Reus), un 19% espanyols (València, Madrid i País Basc) i un 34% internacionals, entre els quals destaquen els francesos, que han estat 36% del total de visitants internacionals. També ha estat remarcable la presència de turistes russos, un 18% del total de visitants internacionals que han volgut conèixer la Casa Navàs.

Institut Pere Mata
L’Institut Pere Mata ha rebut un total de 1.141 visitants, fet que mostra l’important increment d’un 54% sobre la xifra de visitants pel que fa l’any passat. Destaca especialment l’important increment del públic espanyol, que s’ha quadruplicat respecte de l’any passat: Madrid, País Basc i Comunitat Valenciana, respectivament, són les principals regions de procedència, seguit de l’increment (48%) del turisme de proximitat (Catalunya). Pel que fa els turistes internacionals, s’observa un increment del 9%. El turisme francès (33%) i el turisme rus (14%) continuen sent els més importants, i al mateix temps s’observa un augment dels visitants dels Països Baixos, Bèlgica i Regne Unit.

El Campanar, un reclam per als turistes
Durant els mesos de juny i juliol el Campanar de l’església Prioral de Sant Pere ha rebut un total de 2.246 persones, repartides entre 1.095 al juny i 1.151 al juliol. Tot i no disposar de dades per comparar-les amb l’any passat (el Campanar es va obrir al públic el 9 d’agost) les dades d’afluència de visitants es consideren molt rellevants des de l’Agència Reus Promoció, ja que confirmen l’atractiu turístic del Campanar.
Per procedències, les persones que han pujat al Campanar eren un 16% de Reus, un 11% de Catalunya (principalment de les comarques de Barcelona), un 8% de la resta de l’Estat espanyol (del País Basc, Comunitat Valenciana i Madrid, per aquest ordre) i un 65% de procedència internacional (amb Rússia, França i Països Baixos com a procedències més destacades).

El Gaudí Centre es manté líder
El Gaudí Centre es manté una temporada més com a principal porta d’entrada dels visitants de la ciutat. Fins ara un total d’11.315 persones han visitat aquest equipament al juny i juliol de 2018. Tot i això, l’ampliació de possibilitats en l’oferta turística de la ciutat ha significat que el Gaudí Centre hagi experimentat un lleuger descens en el nombre de visitants en comparació amb el mateix període de l’any passat.

Aquest decrement es veu reflectit tant en el turista de proximitat (local i català) com en el procedent d’altres indrets de l’Estat espanyol. El descens de visitants internacionals al Gaudí Centre, especialment pel que fa a russos i francesos, ha coincidit amb un context europeu en què aquests turistes han visitat menys la costa mediterrània durant els mesos de juny i juliol.

La polsera “Visit Reus” guanya usuaris
La polsera turística «Visit Reus» va veure la llum el 9 d’agost del 2017, amb la finalitat de millorar l’experiència turística dels visitants de la ciutat, oferint en un sol producte els principals espais patrimonials i culturals de la ciutat (el Gaudí Centre, el pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, el Campanar de l’església prioral de Sant Pere, el Museu d’Art i Història i el Museu Arqueològic de la ciutat) a un preu reduït, i així, incrementar la seva satisfacció, allargar la seva estada a la ciutat i afavorir la seva fidelització. La polsera té una validesa de sis mesos des de la seva activació, la qual cosa facilita el retorn a la ciutat.

Recentment s’ha implementat la segona fase amb la incorporació d’una aplicació mòbil amb promocions i descomptes exclusius per als seus usuaris, tant pel que fa a promocions a establiments comercials i de restauració, al Mercat Central, així com també descomptes a les activitats de la Ruta del Vermut o de la Ruta del Modernisme.

Des de la implantació de la polsera «Visit Reus» a l’agost del 2017 fins al maig del 2018 s’han venut un total de 1.955 polseres i durant els mesos de juny i juliol de 2018 se n’han venut un total de 520, cosa que significaria un important increment del 33% de les vendes mensual.

Per procedències: 3% de Reus, 21% resta Catalunya (principalment província de Barcelona), un 22% de la resta de l’Estat espanyol (Comunitat Valenciana, Madrid i País Basc), i un 53% internacional (França, Rússia, Països Baixos i Regne Unit).

Un 67% del total de les polseres corresponen a públic adult, un 21% a sèniors, i un 8% a nens entre 8 i 15 anys i 4% a nens menors de 8 anys.

Pel que fa als espais més visitats, son per aquest ordre: el Gaudí Centre amb gairebé un 100%, el Campanar amb un 53%, l’Institut Pere Mata un 52% i els Museus de Reus amb un 20% respectivament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Biblioteca Municipal de Cambrils tanca per obres de millora l’última setmana d’agost

Notícia següent

Víctor Aragón, maquillador professional: “No s’entén que un home es maquilli perquè estem en una societat que encara té el costum de sexualitzar les coses”

Notícies relacionades