Prop de 200 persones participen a la Jornada Salut i Emocions

Prop de 200 persones han participat aquest dilluns a la Jornada Salut i Emocions que ha inaugurat el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats. La Jornada arriba a la tercera edició i aquest cop els assistents han estat professionals de la salut, estudiants i també persones a títol individual.

Durant tot el matí hi han participat com a ponents Jaci Molins, metgessa especialista en rehabilitació, infermera i coach personal; Maria Navarrete, educadora social, que treballa d’animadora pera persones de 0 a 100 anys; Pablo Muñoz, director del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona i professor del grau de Pedagogia i del Màster de Formació del professorat de la URV, i finalment, Ramón Hermosín, risoterapeuta, ludotrainer i expert en relaxació.

Salut emocional
La salut emocional i, en general, la salut mental, és un concepte ampli relacionat amb la manera com la ciutadania se sent, pensa o actua en el dia a dia. Una bona salut emocional implica un estat de benestar psicològic en què la persona se sent bé, pot desenvolupar les seves capacitats, afrontar les situacions quotidianes d’estrès, tenir relacions satisfactòries o treballar de forma eficient. Es relaciona, doncs, amb aspectes com la motivació, l’energia, la seguretat i l’autoconfiança i l’autocontrol, entre d’altres.

Impuls municipal
L’any 2017, l’Ajuntament de Reus va aprovar una moció conjunta on es comprometia a fer un abordatge de les desigualtats en salut amb la implicació i el compromís de totes les àrees de l’acció política, amb un treball transversal i interdisciplinari, aplicant l’estratègia salut a totes les polítiques. És en aquest sentit que des de la Regidoria de Salut ha decidit impulsar l’eix de la salut emocional. Una bona salut no és exclusivament absència de malaltia, depèn de la interacció de diferents factors com: biològics, psicològics i socials. Amb aquesta jornada volem contribuir al benestar emocional que és, sens dubte, una bona forma de fer sa lut.