L’Ajuntament de Reus presenta el Pla d’Acció Municipal 2019-2023

El document té l’objectiu de garantir tant la cohesió social, com els projectes i serveis de qualitat que exigeix la ciutadania

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó i el tinent d'alcalde Daniel Rubio . Foto: Laura V-M

El Govern de Reus ha elaborat el Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023 amb el propòsit de  definir i ordenar les fites que vol assolir durant aquest mandat, i els passos que farà per aconseguir-los. El document és el full de ruta que ha de guiar l’acció de govern dels propers quatre anys, amb l’objectiu de garantir tant la cohesió social, com els projectes i serveis de qualitat que exigeix la ciutadania.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que el PAM “és el full de ruta compartit d’un govern estable i amb majoria que ha sabut consensuar i prendre decisions valentes i que alhora treballa intensament per aconseguir un Reus millor”. La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha afegit que “aquest govern avança amb visió estratègica i voluntat de planificar. És per això que hem fet el Pla d’Acció Municipal, que ens ha de permetre aconseguir els dos grans propòsits que ens mouen com a govern: garantir la cohesió social i garantir els projectes i serveis de qualitat que exigeix la ciutadania”. Finalment, el tinent d’alcalde Daniel Rubio ha esmentat que “el PAM és un recull ampli dels nostres objectius programàtics orientats a les persones amb visió de ciutat”.

La planificació del Govern de Reus pivota sobre quatre pilars: progrés social, espai urbà, desenvolupament econòmic i organització i planificació. Pel que fa al progrés social el Govern defensa que Reus ha de ser una ciutat de tothom i per a tothom, i que tingui en compte les necessitats i preferències de les persones per tal de garantir el seu màxim benestar en totes les seves etapes de la vida. Per aconseguir-ho cal impulsar aspectes clau com la salut en totes les polítiques, l’educació com a element de progrés, la cultura com a eina d’emancipació i l’esport com a instrument de cohesió. A més, en una societat avançada, és imprescindible aprofundir en la cultura participativa i democràtica. En l’àmbit de l’espai urbà es garantirà l’accés a l’habitatge i la definició de noves centralitats urbanes i ampliar i millorar els parcs i les zones verdes per aconseguir una ciutat més amable.

La contribució del govern de Reus al desenvolupament econòmic de la ciutat s’ha de centrar a oferir eines que permetin dinamitzar els sectors econòmics clau. Això inclou l’emprenedoria, el comerç, el turisme, la indústria, el sector agroalimentari, els sectors econòmics emergents i també els models d’economia diversa. I per acabar, la gestió, organització i planificació, que l’Ajuntament treballarà millorant la manera com es relaciona amb la ciutadania i com es prenen les decisions.