L’Aeroport de Reus enceta la temporada d’estiu amb més seients i ampliant fronteres

El Regne Unit, Irlanda i Holanda ofereixen més places i la previsió és superar el milió de passatgers

L’Aeroport de Reus enceta aquest diumenge la temporada d’estiu, que s’allargarà 32 setmanes, fins al 31 d’octubre. Enguany, s’ofereixen un 30% més de seients que l’any passat, a 22 destinacions, i la previsió és superar el milió de passatgers. La novetat de la temporada és que l’aeroport amplia fronteres amb una nova ruta a Polònia. Pel que fa als països, el Regne Unit continua sent qui encapçala la llista amb més de 360.000 operacions -un 36,2% més que l’any passat-, seguit d’Irlanda, que creix un 13%. Amb tot, Holanda és qui més creix, amb un 58,4% més de seients oferts. Aprofitant la imminent obertura de Ferrari Land –el 7 d’abril-, l’aeroport treballa per ampliar destinacions i oferir una connexió amb Itàlia.

Fins ara, les destinacions que connectaven amb Reus eren el Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Holanda, Rússia o Alemanya. Enguany, s’amplia per enllaçar la capital del Baix Camp amb el mercat polonès fins a la ciutat de Katowice mitjançant l’operador turístic Rainbow Tours. S’enllaçaran les ciutats amb un vol xàrter en una connexió setmanal entre el 6 de juny i el 26 de setembre. El turoperador oferirà en total 6.426 places que posarà a disposició dels usuaris mitjançant el seu web i canals de venda. El vol s’operarà els dimarts amb arribada deu minuts abans de les tres de la tarda a l’aeroport de Reus i sortida cap a Katowice a les quatre de la tarda.

Els tres països amb més operacions són el Regne Unit, Irlanda i Holanda, que és el país que més creix. L’increment és degut al fet que la companyia Transavia, que fins ara només operava amb vols xàrter amb destinació Amsterdam, per primer cop ho farà amb vols regulars.

Aquesta és una previsió feta per a l’inici de temporada per part d’Aena i pot estar sotmesa a canvis, ja que l’Aeroport de Reus depèn molt de l’activitat del territori. Així, es busca ampliar encara destinacions. Una de les línies de treball és arribar a connectar Reus amb Itàlia, un país amb el qual no hi ha cap enllaç. L’obertura de Ferrari Land, prevista per la primera setmana d’abril, podria atreure alguna companyia a establir connexions amb el mercat italià, interessat en el nou parc temàtic dedicat al Cavallino Rampante.

D’altra banda, la companyia Pobeda Airlines hauria demanat fer la ruta que enllaça Reus amb Moscou, una ciutat amb la qual ja connecten altres aerolínies, i s’estaria estudiant. En total, són tretze les companyies que operen des de l’Aeroport de Reus, entre les quals destaquen, per moviment, Ryanair, Jet2, Thomson i Thomas Cook. Gairebé totes les que ja operaven l’estiu anterior han ampliat l’oferta.