El tanatori de Reus s’ampliarà en 307 m² per afavorir la comoditat dels usuaris

El projecte, a través del qual s'eixamplarà el passadís d'accés de les sales de vetlla, compta amb un pressupost de 305.000 euros

Després de la reforma de l’entorn del tanatori de Reus fa poc més d’un mes, l’Ajuntament de Reus ha anunciat una nova inversió en el mateix equipament. Aquesta vegada, però, es tracta d’una ampliació que es realitzarà a l’interior de l’equipament, concretament al passadís d’accés a les sales de vetlla, amb una nova superfície total construïda de 307,7 m². La inversió es fa per un import de 305.594,85 euros i s’executarà en un termini de 6 mesos, aproximadament, tenint en compte que el tanatori continuarà oferint els seus serveis mentre s’estiguin realitzant les obres.

Amb l’objectiu de “reconvertir l’actual passadís en un espai més ampli” i que “alhora sigui un lloc d’estada pels usuaris”, en paraules de l’alcalde, Carles Pellicer, en breu es licitarà l’obra per a l’ampliació de l’interior del tanatori. D’aquesta manera, el passadís d’accés a les sales de vetlla s’ampliarà en 4 m² que se sumaran a l’amplada actual variable d’entre 2,5 m i 3,7 m, en una llargada de 27 m. L’ampliació es realitzarà tant a la primera planta com a la planta baixa, tot i que en aquesta última no serà visible pels usuaris, ja que serà utilitzada per l’equipament i s’inclou “en una tercera fase” de reforma del tanatori que s’anunciarà més tard.

Les sales del tanatori reusenc, “malauradament”, solen estar plenes, segons ha apuntat Pellicer, i això pot comportar, de vegades, certa incomoditat pel soroll, l’aglomeració de gent o la circulació. Per aconseguir que l’espai sigui més ampli i acollidor s’utilitzarà la fusta com a principal material, que a més permetrà menys reverberació, com també s’obriran dos patis als extrems de l’ampliació i un tercer al centre. Encara que aquests patis no tindran vistes a l’exterior, facilitaran l’entrada de llum i ventilació.

El tanatori no es tancarà durant les obres

El tanatori, però, mantindrà la seva activitat normal i no tancarà les seves portes durant la remodelació. Com ha detallat el batlle, les sales del tanatori “solen estar plenes” i l’equipament té una gran demanda. Per tant, les obres es realitzaran intentant “minimitzar al màxim les molèsties”. “La incomoditat serà mínima”, ha assegurat Pellicer.r.