Desenes de persones observen el solstici d’hivern a través de la Prioral

El 21 de desembre, coincidint amb el solstici d’hivern, el sol traspassa els finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere

Desenes de persones s’han reunit al carrer del Vidre per captar, com és tradició, l’instant en què el sol traspassa els finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere, el 21 de desembre, coincidint amb el solstici d’hivern.

Malgrat el fred, aquest moment de l’any cada vegada aplega més curiosos. A diferència de l’any passat, on els núvols van jugar una mala passada i no es va poder contemplar el fenomen, enguany la vetllada ha transcorregut amb èxit. En acabar, al costat del Gaudi Centre, l’institut muncipal Reus Cultura ha habilitat una taula amb coca de sucre i gots de moscatell per a tothom qui en volgués.

Es desconeix si la possibilitat de poder observar el sol a través dels finestrals va ser totalment intencionada pels constructors o va ser casualitat. Sigui quina sigui la raó, gràcies a aquesta perspectiva, un dia a l’any, tothom que ho vol, des del lloc indicat, és enlluernat pels rajos del sol que travessen la Prioral.