Salut Pública de Reus presenta la campanya de comunicació “Quedem?”

La regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus llença una nova campanya integral de comunicació adreçada a no rebaixar l’alerta davant les noves mesures sanitàries decretades arran de la pandèmia de la COVID19 i titulada “Quedem?”.

El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, explica que “l’hem plantejada des de la no culpabilització, l’adoctrinament o la infantilització, que defuig presentar un conjunt de mesures restrictives basades en la prohibició”.

La nova campanya apel·la també a la responsabilitat de la protecció individual per a una protecció col·lectiva. Segons Subirats, es tracta d ‘“empoderar la població, dotant-la d’eines per a que pugui reflexionar quina és la millor decisió i apel·lar a la empatia amb els altres, perquè ens necessitem i tots i totes tenim un paper important en aquesta lluita”.

La campanya coincideix amb la relaxació de mesures, el final del confinament comarcal i el procés de vacunes. “Però també coincideix amb l’allargament dels dies i que ve de gust quedar amb amics i familiars, o fer més activitats, situacions necessàries també per poder mitigar la fatiga pandèmica i millorar la salut emocional de la ciutadania”, diu Subirats.

Hi ha diferents elements que permetran la visualització de la campanya, des d’accions a la via pública que comencen aquest mateix dilluns 15 de març amb la col·locació de les diferents imatges repartides per la ciutat i també a través de les xarxes socials. Durant el mes d’abril començaran converses amb la ciutadania, per resoldre dubtes i promoure la capacitat de gestió del risc, i finalment, també durant el mateix mes, començaran unes píndoles audiovisuals amb suggeriments de diferents experts, que explicaran com es pot fer front a la situació des del coneixement i la responsabilitat per allunyar la ciutadania de la por.