La CUP portarà al ple la declaració de Reus com a municipi lliure de feixisme i racisme

La formació ha explicat que en cap cas vol “patrimonialitzar” la moció de la plataforma Salvem la Sedera, al ser l’únic grup que ha signat el text original per presentar-lo al plenari

La CUP proposarà al ple municipal de dilluns vinent la declaració de Reus com a “municipi lliure de feixisme i de racisme”. Davant l’augment d’accions violentes de grups d’extrema dreta espanyolista a la ciutat i al país, el regidor de la CUP Edgar Fernàndez ha lamentat “la impunitat” amb què actuen, malgrat estar identificats, tenir una metodologia i una militància política comunes.

La formació proposarà també convocar una Junta de Seguretat, amb la presència de tots els grups municipals, per avaluar la situació a Reus. Així mateix, demanarà a l’Ajuntament que es personi com a acusació particular en els casos d’agressions físiques i atacs als espais públics – com l’acció que es va produir a l’agost, en què un grup pròxim a Ciutadans va despenjar la pancarta de “Llibertat presos polítics” del balcó municipal –.

El grup municipal vehicula la moció de Salvem la Sedera

La CUP ha explicat que en cap cas vol “patrimonialitzar” la moció de la plataforma Salvem la Sedera, al ser l’única formació que ha signat el text original per presentar-lo al plenari. En aquesta moció, la plataforma reclama que l’Ajuntament de Reus accedeixi a la propietat del terreny, actualment en mans de Solvia (Banc Sabadell), i que s’iniciï un procés participatiu públic per decidir els futurs usos de l’espai de la Sedera.

La regidora Mariona Quadrada ha recordat que des de l’any 2009 es debat sobre un projecte de ciutat per aquest equipament emblemàtic. Aquell any, el col·lectiu Maulets va denunciar els interessos especulatius que planaven sobre la Sedera al ple municipal; en aquesta jornada, la Guàrdia Urbana va agredir alguns membres del col·lectiu i vuit joves van ser imputades judicialment.

La CUP lamenta l’oportunisme del PSC amb les polítiques d’habitatge

Per últim, Fernàndez ha carregat contra “l’oportunisme” d’una proposta de resolució del PSC per al plenari de dilluns, en la que insta a l’Estat i la Generalitat a regular els preus de lloguer. El regidor de la CUP ha destacat que el text “no fa cap referència a l’administració sobre la que tenen competències, és a dir, l’Ajuntament de Reus”.

“Un partit que ha governat durant trenta anys a la ciutat és coneixedor i responsable del col·lapse que pateixen avui els Serveis Socials municipals amb l’accés a l’habitatge, una qüestió que genera patiment a molts veïns de Reus”, ha lamentat.