L’Hospitalet de l’Infant vol engegar una residència per a gent gran

El Ple de l’Ajuntament també ha acordat sol•licitar el cofinançament d’aquest projecte a Enresa

El Ple de l’ Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat la memòria per a la construcció i posada en funcionament d’un centre residencial per a persones grans a l’Hospitalet de l’Infant, amb els vots a favor del PSC, PDeCat, PP i FIC i l’abstenció d’ERC. En el mateix punt de l’ordre del dia del ple municipal que va tenir lloc ahir dimecres 21 de juny, es va acordar que, per dur a terme aquest projecte, el consistori demani una subvenció a l’Empresa Nacional de Residuos Radioactivos (Enresa).

En concret, es va aprovar sol·licitar-ne la inclusió en la línia d’ajuts de projectes de cofinançament sobre activitats de desenvolupament local per als municipis de la zona d’influència de la instal·lació nuclear de Vandellòs, prevista en l’Ordre IET/458/2015, d’11 de març del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

Si la sol·licitud és acceptada, l’Ajuntament rebrà una subvenció anual de 190.000 euros, els anys 2018 i 2019, perquè aquest projecte es preveu que s’executi en dos anys. La residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant es vol construir al carrer Ramon Berenguer IV, al costat del centre de dia. Tindrà una superfície de 1.200 metres quadrats i capacitat per a 45 places. Es calcula que generarà 18 llocs de treball i que costarà uns 2,8 milions d’euros.